Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Він до останнього боровся за життя»

На Харківщині попрощалися з курсантом-льотчиком Віталієм Вільховим
29 вересня, 2020 - 19:03
ФОТО НАДАНО МОУ

29 вересня на Меморіалі Слави у Харкові відбулася церемонія вшанування пам’яті третьокурсника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Віталія Вільхового, який помер від важких травм, отриманих внаслідок авіакатастрофи військового літака Ан-26Ш під Чугуєвом, повідомляє сайт Міноборони.

Вшанувати пам’ять молодого курсанта-льотчика прийшли мешканці Харкова, представники місцевої влади, командування гарнізону, викладачі та курсанти університету, батьки Віталія — Марія Романівна та Богдан Васильович, рідні та друзі загиблого.

«Це дуже важка втрата для батьків, для університету та всієї України. Віталій до останнього боровся за життя. Це був цілеспрямований, активний юнак, справжній патріот України, на якого покладали великі надії у майбутньому. Він усе своє коротке життя мріяв стати військовим льотчиком, бути в небі. Тепер він назавжди залишиться там», — сказав начальник ХНУПС генерал-майор Олександр Турінський.

Віталію Вільховому було 20 років, народився на Львівщині. З дитинства мріяв літати. Навчався у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, згодом вступив до Харкова на льотний факультет.

Поховають Віталія Вільхового 30 вересня на Львівщині.

Вічна світла пам’ять...

Газета: 
Рубрика: