Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Ворог довго буде пам’ятати «Холодний Яр»

Військовослужбовці 93-ї окремої механізованої бригади повернулися з передової додому
29 липня, 2019 - 18:53
ФОТО НАДАНО МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

Бійці 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Сухопутних військ Збройних сил України повернулися в пункт постійної дислокації з району проведення операції Об’єднаних сил. Особовий склад частини боронив українську землю під Донецьком у районі міста Авдіївка, тобто в тих місцях, де вже стикався з ворогом у запеклих боях у перші роки війни і втрачав своїх бійців. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України.

На жаль, ця ротація теж не обійшлася без втрат. Під час захисту територіальної цілісності та незалежності України, п’ятеро холодноярівців загинули, а ще чотири залишили цей світ через хвороби.

— Насамперед, хочу вибачитися за загиблих і поранених бійців перед їхніми сім’ями, рідними та близькими. Вибачте, що не вберіг, — розпочав свою промову командир бригади Дмитро Брижинський, — Ми — славні нащадки воїнів УПА — в черговий раз примусили ворога здригатися перед непереможним духом Українського народу. Ворог довго буде пам’ятати 93-ю механізовану бригаду «Холодний Яр». Ми з честю виконали бойові завдання. Я вдячний кожному з вас за ту роботу, яку ви виконали — справжню чоловічу роботу». На урочистому шикуванні найкращих військовослужбовців бригади нагородили відомчими відзнаками та присвоїли чергові військові звання.

Валентин ТОРБА, «День»
Газета: 
Рубрика: