Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Задзеркалля українського парламенту

Народний депутат Злата Огнєвіч заявила про складення повноважень
11 листопада, 2015 - 11:24
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Учора співачка, народний депутат №4 «Радикальної партії Олега Ляшка» Злата Огнєвіч заявила про складення депутатських повноважень. «Із об’єктивних причин сьогодні я складаю депутатські повноваження», — цитує Огнєвіч. «Я йшла до парламенту не за депутатським мандатом і якимись привілеями. Я йшла як громадянин, який побачив новий шлях України. А зараз я бачу те, що коли немає культури, набагато легше правити й маніпулювати народом, — зазначила парламентарка. — Як культурний діяч, я не бачу своєї користі для цього парламенту. Я тут бачу лише постійний перерозподіл влади. Схаменіться поки не пізно!»

Здавалося б, над такою жорсткою критикою колеги Огнєвіч мали б задуматись або спробувати її спростувати. Проте, мабуть, ці неприємні слова вони сприйняли як комплімент, відреагувавши бурхливими оплесками. А голова Верховної Ради Володимир Гройсман із ноткою розчуленості в голоси прокоментував: «Це — вчинок!»

Як відомо, Злата Огнєвіч є головою підкомітету з питань творчої діяльності, мистецтв, культурно-просвітницької політики комітету Верховної Ради з питань культури і духовності. Замість неї до парламенту має зайти №26 РПЛ Тетяна Юзькова. Як повідомляють ЗМІ, зараз Юзькова входить до ТСК з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, а також є адвокатом Адвокатського об’єднання «Шевченківська колегія адвокатів м. Києва».

Дмитро КРИВЦУН, «День»
Газета: 
Рубрика: