Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Думки вголос

19 вересня, 2009 - 00:00

Навряд чи знайдеться видання в ЗМІ, що більш повно відображає духовне життя нації, її болі, прагнення й повсякденні проблеми, ніж газета «День». Поліфонічне звучання «голосу народу», державний підхід — основні критерії діяльності колективу газети. Але є побажання читачів публікувати більше критичних статей, зробити їх адресними, пролити більше світла на життя так званої еліти, — батьківщина повинна знати своїх «героїв».

Можливо, є сенс обговорити в газеті з читачами тему, який же ми маємо ККД від існуючих аналітичних центрів, роботи політологів та інших «ясновидців»? Що саме вони обчислюють і прогнозують?

Неозброєним оком видно, що наш бомонд наповнений політиками, яких підтримують дуже великі неправедні гроші.

Звичайно, не все так погано. Народ щосили намагається утриматися на плаву, хто за допомогою Віри, а хто, як барон Мюнхгаузен, старається сам себе за волосся витягнути.

Ну, а якщо вже зовсім заплуталися в цьому оплаченому різноголоссі, то зверніться до праць академіка-біохіміка Олексія Івановича Опаріна, який пише, що в основі всього цього ми бачимо гріх — бажання людини володарювати над собі подібними будь-якими методами, перед якими звільнення людей, невиплата зарплат, смерть від голоду — ніщо. При цьому, не можна забувати, що об’єм грошової маси залишається в тих самих руках, і якщо одні банкрутують, то інші наживаються на їхніх сльозах і крові.

Петро МАКАРЕНКО, смт Брусилів, Житомирської обл.
Газета: 
Рубрика: