Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Дякуємо Президентові Ющенку, що зупинив політичну корупцію

21 березня, 2008 - 00:00

У п’ятничному номері «Дня» від 7 березня 2008 року є стаття «Конституційна лихоманка — це маневр», «Сергій Головатий проти».

Хіба обов’язково мати вищу юридичну освіту, щоб запропонувати все краще до нової Конституції? Та запитайте ви у першої людини, яку зустрінете, і вона вам скаже, що депутатів у ВР нам не потрібно 450, що не повинно бути у депутатів недоторканості, що 40 або 50% у ВР повинно бути жінок, що зарплата депутатів повинна бути лише як дві місячні зарплати шахтарів, замість пільг у них повинна бути відданість народові України і т.д.

Головатий і сам не розуміє Ющенка, що обговорення народом, і підказка, що змінювати й що ухвалювати на референдумі, це і є поглиблення. Потім, це ж як можна ненавидіти Президента України та її символи, коли він говорить: розумієте, вдягати інколи вишиванку, саджати калину, молитися напоказ у церквах — це не означає бути справжнім державним «зодчим». І ще пише, що Ющенко хоче провести референдум з приводу нової Конституції в обхід Верховної Ради. І це, на моє переконання, буде правильним. Чи можна вважати, що зараз у Верховній Раді є партії європейського типу? Є просто бізнес-клуби, а в Партії регіонів записані просто близькі люди по бізнесу. Тому вони і комуністи ніколи не визнаватимуть Голодомор 1932—1933 рр. геноцидом і ніколи не погодяться вписати до нової Конституції те, про що висловиться народ України на референдумі.

Спасибі Президенту Ющенко, який зупинив політичну корупцію й оголосив дострокові вибори. Пам’ятаєте, як залізобетонні комуністи Мороз, Мартинюк, Симоненко за підтримки регіоналів посиленими темпами йшли до «300», щоб прибрати Президента?

Я пропоную включити до нової Конституції президентське правління на кілька років.

Олександр РАГІН, інвалід ВВВ, майор, м. Горлівка, Донецька обл.
Газета: 
Рубрика: