Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Хто кого вбиває?

11 листопада, 2006 - 00:00

Як зауважив Віктор Ющенко: «Моя нація швидко старіє та вимирає». Газета «День» багато уваги приділяє демографії в Україні. Але в нашій країні практично нічого не робиться, щоб призупинити вимирання українського народу.

На мою думку, треба, щоб Президент ініціював закон про заборону реклами (прямої та посередньої) алкогольної продукції та тютюнових виробів. Адже проекти цього закону є у Верховній Раді. За останні три роки кількість взятих на облік алкоголіків серед дітей та підлітків тільки в Донецькій області зросла втричі — з однієї тисячі до трьох тисяч на рік.

Крім цього, потрібно заборонити виробництво самогону — він, практично, знищив українське селянство, адже ті, хто п’є самогон, не дають нащадків у другому-третьому поколіннях.

Радник Президента М. Поліщук пропонує підняти акциз на тютюнові вироби на 30 — 50%. Так роблять інші країни (США, Франція та інші, оскільки, доведено, що підвищення цін на тютюнові вироби — найбільш ефективний метод скорочення кількості курців). Потрібно підтримати цю пропозицію! А зменшення кількості курців — найбільш ефективний метод зменшення кількості хворих на серцево-судинні хвороби та на рак.

Нещодавно, проходячи центром Києва, помітив, що в місті немає бібліотек, книжкових магазинів — самі казино та гральні автомати. То ж кого ми виховуємо? В. Путін прийняв рішення дозволити цю діяльність тільки у чотирьох містах Росії. І росіяни це підтримують. Треба, щоб і В. Ющенко прийняв рішення дозволити це лише в одному з кримських містечок. Тобто потрібно, щоб Адміністрація Президента прислуховувалась до потреб та бажань українського народу.

Владислав КОМОВ, лікар, пенсіонер, Київ
Газета: 
Рубрика: