Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Iдеологічна диверсія» на Троєщинi

18 вересня, 1999 - 00:00

Не лише на Троєщині, а й у інших районах Києва ще й досі можна прочитати листівки з цяцянками-обіцянками Л. Кучми, даними ще під час попередніх виборів. І ніхто їх не зриває, ніхто за них не червоніє.

Так само не помічає місцева влада смітників, що вкривають пустирища й двори Троєщини. Не цікавлять її ні вибоїни, ні зламані паркани довкола шкіл — ніколи, адже зараз у розпалі президентська гонка. А від її результатів залежить і доля місцевих чиновників.

Тому й виявляють вони неабияку пильність до охорони «навколишнього середовища». І недаремно. Цими днями на одній з автобусних зупинок люди з посмішкою прочитали віршика:

«Читаєш «Факты»?

Значить, дурак ти!»

Місцева розвідка негайно доповіла місцевому начальству: «На пропрезидентську газету вчинено замах!». І загуло, як писав Тарас Шевченко.

Ходять чутки, нібито на ноги було піднято все комунальне господарство району й навіть пожежна команда. Хоч би що там було, а поетичному творінню судилося коротке життя. Від нього на зупинці й на асфальті залишилося мокре місце.

Честь району була врятована. Шкода, що команда Президента з таким запалом запрацювала лише в останні два місяці до виборів. Та й то не в тому напрямку.

Але про цей факт ми ніколи не довідаємося від «Фактов».

В. КОСТЮК Київ
Газета: 
Рубрика: