Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Конструктив — в ідеологію

1 червня, 2002 - 00:00


Сьогодні ми завершуємо публікацію листів, що прийшли на бліц-конкурс «Наказ депутатам», який проводив «Клуб читачів «Дня». А імена переможців конкурсу буде оголошено в наступному п’ятничному випуску «Пошти «Дня».

Робота ВР попередніх скликань була продуктивною в основному щодо затвердження атрибутів державності України. Як інакше пояснити сьогоднішнє «життя» переважної більшості наших громадян на рівні, нижчому вiд межі мінімальної забезпеченості?

Але все більш відчутно проявляється процес відродження української нації, і головне завдання нового складу ВР — надання цьому процесу безповоротного характеру через створення для цього адекватних законодавчих умов. Це сформує базу для входження України до числа високорозвинених держав зі своєю послідовною і миролюбною зовнішньою політикою, високорозвиненою економікою, наукою і технологіями, а також із найвищими досягненнями в духовній сфері, які буде закріплено через єдність нації в найбільш довершеній системі влади.

У попередніх скликаннях ВР здебільшого переважав інтерес владних «груп впливу», аніж загальнонаціональний інтерес. А він, як не банально звучить, полягає саме в об’єднанні творчих зусиль усіх фракцій ВР навколо реалізації національної ідеї — стати самостійним суб’єктом світового рівня, що ефективно впливає не тільки на внутрішній, а й на загальносвітовий розвиток.

Закономірні причини виникнення в Україні «ідеологічного вакууму», марність зусиль наших політиків щодо його заповнення викликані копіюванням виключно західних політичних ідеологій, а також припиненням систематизованої конструктивної ідеологічної роботи.

Наші політики поки не знайшли сил звернутися до древньої національної традиції — створення гармонійно організованого Соборного суспільства, яке забезпечує необмежені можливості розвитку України, адже для цього у нас є практично всі необхідні ресурси на своїй землі.

Першочергових завдань у нинішньої ВР немало, головне — вирішувати їх послідовно, системно і на основі об’єктивно необхідної співпраці всіх політичних сил у ВР та інших органах влади.

Тамерлан ФІДАРОВ, кандидат технічних наук, Київ
Газета: 
Рубрика: