Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЛИСТ У РЕДАКЦIЮ

15 листопада, 2008 - 00:00

Шановна редакція газети «День»!

Звертаюся до вас, а через вас до політиканів ВР України, які заполонили радіо, телебачення, та й у газетах розповідають на всю Україну про світову фінансову кризу й таким чином сприяють знеціненню української гривні.

Кому це вигідно? Ясно, не пересічним громадянам. От і провокують народ в Україні, щоб скупляв долар, що росте. Але бідний українець, який купить 100 доларів, в банк їх не понесе, а буде тримати в панчосі «на чорний день».

Власне, фінансову кризу придумали ті, хто має великі суми доларів. Вони знають психологію людини й на тім грають.

Та не залякуйте нас, панове провокатори-політикани. Ми, українці, — народ живучий. Пережили дві світові війни, для яких Україна була полігоном, а незахищені — жертвами тих війн. Ми пережили Голодомори, тюрми, репресії, атомне пекло Чорнобиля, кучминську розруху, вижили на 20 доларів пенсії, яку нам надали депутати-кучмісти на чолі з В. Литвином, який про це й не згадує сьогодні.

А Леонід Кучма, справляючи свій день народження з наближеними до нього особами, говорив, що народ України ностальгує за кучмістами. Та хто ж за ними плаче? Хіба що ті, хто безкарно пограбував український народ за часів його президентства. Будучи на сході й заході, я ні від кого ще не чув доброго слова в спогадах про Кучму. Навпаки, на його адресу лунали переважно прокляття. Тож нехай він сам собі не набиває ціну, якої він не заслуговує. І є великі сумніви щодо того, що після його смерті хтось захоче назвати його іменем вулицю.

Василь ДРАЧУК
Газета: 
Рубрика: