Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Незалежна Україна залежить від алкоголю?

3 листопада, 2006 - 00:00

Аналогічно до дій української влади, у суспільстві нашої держави не діють ні чиннi закони України, ні звичайна логіка та здоровий глузд. Ще давні греки знали і попереджали, що алкоголь (а в ті часи було лише натуральне вино) робить людей психічно хворими. Так, Піфагор писав: «Пьянство — упражнение в безумстве», а Сенека Луцій стверджував, що «пьянство — это добровольное сумасшествие».

Відомо, що «нація, яка споживає дев’ять літрів чистого алкоголю за рік на кожну людину, не тільки нездорова, але й вимираюча» (журнал «Неведомый мир», №5, 2006 р.). В Україні зараз на кожну людину припадає на рік 20 літрів чистого алкоголю (не враховуючи самогону, нелегальних алкогольних напоїв). Більше того, в Україні процвітає реклама, яка закликає вживати алкоголь. Виробляється алкогольне морозиво, а в солодку воду дозволяється додавати 8% спирту, відсутні податки на виробництво самогону.

Тобто держава дозволяє заробляти на продажу алкогольних напоїв, сприяє вживанню алкоголю і в цей же час засуджує крадіжки, пожежі, каліцтва та вбивства, на які, частіше за все, штовхає саме зловживання алкоголем. Хіба це не лицемірство з боку нашої держави? За таких умов через 10 — 15 років українська нація зникне!

Влада України замовчує негативний вплив алкоголю на здоров’я, психіку людей і — особливо — на можливість народжувати здорових дітей. Між тим, за визначенням Київського центру здоров’я, «алкоголь належить до легальних наркотиків. Він уповільнює розумові процеси при незначному вживанні слабоалкогольних напоїв. Знижує інтелект людини — вона не може повноцінно вчитися або працювати. Діти тих, хто п’є, страждають на уроджені дефекти і вади розвитку»; відомо, що 100 г самогону чи горілки знищують 100 тис. клітин головного мозку.

Владислав КОМОВ, лікар, пенсіонер, Київ
Газета: 
Рубрика: