Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Такі пісні на часі як ніколи

Щиро вдячна за патріотичний альбом «Укроп» гурту «Гайдамаки»
13 березня, 2015 - 13:56
Такі пісні на часі як ніколи
ФОТО З САЙТА HAYDAMAKY.COM
Такі пісні на часі як ніколи
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Вітаю вас, шановні друзі!

Отримавши від вас чудовий подарунок — патріотичний альбом «Укроп» гурту «Гайдамаки» — не можу змовчати і не подякувати вам.

Слухаючи чудове виконання гурту, я згадала часи своєї юності.

Скільки себе пам’ятаю, я завжди жила з піснею. Мої батьки гарно співали українських пісень. Завдяки їм я на все життя закохалася в нашу народну українську пісню. Мені Господь подарував абсолютний слух (за словами фахівців), пристойний голос і я з юних літ дуже любила співати. У моєму репертуарі були й популярні на той час естрадні пісні.

Мені доводилось не раз виступати на сцені Жовтневого палацу міста Києва. Це для мене була найбільша аудиторія слухачів, у котрих я мала певний успіх.

На мої молоді роки випало щастя почути і закохатися у знаменитий і популярний на весь світ музичний рок-гурт Британії «Бітлз», неперевершена майстерність якого полонила мене і молодь мого покоління...

Ось такі спогади розбудило в мені вишукане, витончене виконання гуртом «Гайдамаки» пісень «Їхав козак на війноньку» та «Ой віє вітер». Оригінальним їх виконанням, у новому, як на мене, стилі Коzаk-rосk, не тільки не втрачено первинної гармонії мелодії народних пісень, а навіть збагачено новими цікавими, неочікуваними фарбами.

І за це я щиро вдячна гурту «Гайдамаки».

А авторські пісні мене вразили своїми текстами, своїм «розумним словом» (за словами О. Ярмоли), що породжує у слухача глибокі роздуми і патріотичні почуття, робить його достойним громадянином рідної землі та свого народу.

Це абсолютна протилежність попсі, в основному російській, яка заполонила ефір України, і отруює, вимиває мізки нашої молоді своєю бездуховною порожнечею. Спустошує їхні серця і душі...

Окремо хочу сказати про пісню «Укроп».

Це надзвичайно щира патріотична пісня і в словах, і в сучасних ритмах, що піднімають дух бійця в боротьбі з ворогом на рівні казкових здібностей улюбленого нашим народом козака Мамая. А він умів, як пам’ятаєте, розлити річку перед ворогом, підняти непідступну вогненну стіну, поставити на його шляху непролазний ліс і завжди виходив переможцем.

Таке несподіване, чудове враження справила на мене сила цієї пісні.

Впевнена, що ці пісні необхідно використовувати в школах під час проведення уроків патріотичного виховання наших дітей. Вони зараз на часі як ніколи!!!

І я щиро бажаю гурту «Гайдамаки» наснаги, нових творчих задумів і здобутків, успіхів і перемог.

З повагою і вдячністю Валентина ЛИТВИНОВА

Газета: 
Рубрика: