Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Вчимося демократії. Терміново!

12 вересня, 2013 - 18:29

Навчати демократії — означає постійно працювати над освітою людей. Останні вибори депутатів до Верховної Ради України показали, що наші політики бажають завжди когось перемогти нечесним шляхом, виявляючи цю нечесність відкрито та в різні способи. Всі успіхи держави в облаштуванні життя простих людей депутати видають за свої. Але зі своїх коштів вони вкладають у розвиток суспільства рівно нічого. Не виняток і нинішні депутати всіх рівнів, які нав’язують простому трудівникові думку, що це роблять вони особисто. Просто обманюють народ. А народ у нас зайнятий турботами про створення для себе і держави благ, добуває кошти для родини і не вникає в те, що насправді відбувається, вірить таким депутатам або кандидатам у депутати. А правду дізнаються лише після виборів. Зневіряються, і дарма втрачають цілих п’ять років.

 Тому людей слід постійно навчати. Без просвітництва простих трудівників не може бути чесного волевиявлення.

 При комуністичному режимі завжди був підсумок виборів 99,99% — за комуністів. По-іншому бути не могло. Адже тому, хто проти, — або в’язниця, або смерть за різних обставин, або божевільня.

 Триста років українців учили забути, хто вони є, 70 років звинувачували в націоналізмі і навіть морили голодом, залякували, переслідували.

 Народ так залякали і забили ворожою ідеологією, що він ніяк самостійно не може піднятися і повірити у справедливість і необхідність боротьби за гідне життя.

 Необхідно навчати народ. Адже недаремно ще в царські часи передові люди того часу зрозуміли, що треба організовувати різні читальні, просвітницькі товариства, «Просвіту».

Микола КОТОВ, пенсіонер, Дніпродзержинськ
Газета: 
Рубрика: