Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Арена моди

«Євроклуб» конкурсу відкрився fashion- парадом українських дизайнерів
18 травня, 2005 - 00:00
ЗАВЕРШИЛА МОДНИЙ ПАРАД СПІВАЧКА З БІЛОРУСІ АНЖЕЛІКА АГУРБАШ У ВБРАННІ ВІД ЛІЛІЇ ПУСТОВІТ / «ГРИНДЖОЛИ» ОДЯГЛИСЯ В ОЛЕКСАНДРА ГАПЧУКА СПІВАКА З КІПРУ КОНСТАНТІНОСА ХРІСТОФОРОУ ОДЯГНУВ ОЛЕКСІЙ ЗАЛЕВСЬКИЙ

Багато років кияни чекали, що Бессарабський «квадрат», прозваний у народі «чорним», який був запущений і багато років простояв отакенною безформною квадратною потворою в зморшках будівельних сіток, усе-таки відреставрують. І ось — чудове перетворення. Услід за відкриттям торгового комплексу «Мандарин-Плаза» в його внутрішньому дворику з’явився спортивно-розважальний комплекс, названий «Ареною». Власне, комплекс з’явився раніше, а саму «арену» — майданчик масових заходів під відкритим небом — за великим рахунком представили лише у вівторок, у рамках присвяченої «Євробаченню» акції під назвою «Fashion-парад», що його організував журнал «Сезони моди».

Для нового модного майданчика цілком логічним був і показ модного одягу найкращих українських дизайнерів. Перед іноземними гостями, а цього вечора перед сценою зібралися майже всі делегації пісенного конкурсу, були продемонстровані фрагменти колекції Віктора Анісімова, Роксолани Богуцької, Олексія Залевського, Тетяни Земськової й Олени Ворожбит, Олександра Гапчука, Ірини Каравай і Лілії Пустовіт. Багато хто пам’ятає вбрання Руслани на минулому «Євробаченні» і, напевно, незаперечний той факт, що цей оригінальний авторський костюм зіграв свою роль у підсумковому результаті. Тож показ українські майстри прет-а-порте точно заслужили. До того ж, як відомо, зустрічають за одягом, і знайомство іноземців із новою для них культурою цілком концептуально почалося зі знайомства з українським одягом. Причому — в прямому значенні. Багато конкурсантів «Євробачення» залюбки брали участь у дефіле. Білоруска Наталія Подольська, яка представляє Росію, вийшла у вбранні від Віктора Анісімова. Кіпріот Константінос Хрістофороу радо позував на сцені в комбінезоні від Олексія Залевського, а дівоча група «Feminnem» із Боснії та Герцеговини в повному складі вийшли у вбраннях від іншої «дівочої групи» — дизайнерів Земськової і Ворожбит. Відзначилися на сцені й «співаки революції» — «Гринджоли» вийшли в костюмах від Гапчука. Поводилися на сцені скромно, швидко пішли. До дефіле та в перервах між показами гостей розважали різні шоу-балети, а також Дизель із «Грін Грея» зі своїм новим «рокопопсом», як називає подібну музику Ілля Лагутенко. Утім, потреби в розважанні гостей акції не було. Цього вечора було багато усмішок, надій і очікувань. А в мене ще й упевненості, що в будь- якому випадку це «Євробачення» вже достроково виграла Україна. У тому сенсі, що естетично вона його точно не програла.

Юрій ЗЕЛІНСЬКИЙ, фото Михайла МАРКІВА, «День»
Газета: 
Рубрика: