Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Бабусі сподобалося в Україні

Почалося турне «Здоб ши Здуб»
7 липня, 2005 - 00:00
ВИСТУПИ «ЗДОБ ШИ ЗДУБ» — ЦЕ ЗАПАЛЬНА СУМІШ МОЛДАВСЬКОГО КОЛОРИТУ Й СОНЯЧНИХ РИТМІВ. УЛЮБЛЕНЦІ ПУБЛІКИ — БАБУСЯ ЛІДА ТА РОМАН ЯГУПОВ / ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА / «День»

Iз 10 по 15 липня в Україні відбудуться концерти популярного молдовського гурту за маршрутом: Запоріжжя — Дніпропетровськ — Кременчук — Черкаси — Київ.

Після конкурсу «Євробачення-2005» у музикантів iз Молдови «Здоб ши Здуб» з’явилася ціла армія шанувальників. Пісня «BOONIKA BATE DOBA» («Бабуся б’є в барабан») стала шлягером, а лідер гурту Роман Ягупов і барабанщиця бабуся Ліда — улюбленцями мільйонів глядачів. І хоча «Здоб ши Здуб» не стали першими (гран-прі здобула Хелена Папарізу з Греції і тому наступне «Євробачення» відбудеться в Афінах. — Ред.), але шосте місце, отримане на конкурсі гарячими молдовськими музикантами стало справжнім проривом для гурту, виконуючого етно-фолк-рок.

Окрилені успіхом «Здоб ши Здуб» сьогодні багато гастролюють. Українська публіка отримає справжній драйв від їх виступів. Адже за 10 років існування гурту в його арсеналі нагромадилося чимало запальних композицій. До речі, за словами лідера гурту Романа Ягупова, у програму концертів увійдуть хіти й нові пісні «Здубов», які вони записали в альбом (поки його робоча назва «Кращі пісні «Здоб ши Здуб»).

Перед зарубіжним турне молдовський гурт зняв кліп на шлягер «Бабуся б’є в барабан». Зйомки проходили в Бухаресті. У ньому глядачі побачать не тільки вже відому їм бабусю Ліду, але ще п’ять бабусь-музик iз різних країн, які віртуозно грають на барабанах... А сила музики здатна творити дива, й у фіналі кліпа бабусі перетворюються на дівчат-красунь. Кліп знято румунським режисером Маріном Дінеску на контрасті кольорів. Гурт «Здоб ши Здубов» iз цим постановником зв’язує давня дружба. Адже саме Марін Дінеску зняв перший відеокліп «Здубов» на їхню етно- хардовську композицію «Здубий батець таре». Як признаються молдовські музиканти, відео стало щасливою зіркою для команди, а гурт став одним iз облич року на «MTV-Росія».

Кліп «Бабуся б’є в барабан» через місяць обіцяють показати на музичних телеканалах Європи. Після концертів Україною «Здуби» вирушать у тур Словаччиною й Чехією.

Інф. «Дня»
Газета: 
Рубрика: