Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Боря — маленький солдат

16 грудня, 2010 - 00:00
ФОТО НАДАНЕ АВТОРОМ

Якось посеред зими, під час лютих морозів, в один із під’їздів типової київської хрущовки прибилася кудлата істота. Лише за гавканням можна було визначити, що це не що інше, як собака. Пес (а це виявився хлопчик) був настільки зарослий, недоглянутий, що зовні нагадував старий валянок. Через довгу шерсть, що звисала на очі, собака насилу розрізняв, що відбувається навколо нього. До того ж, закошлана шерсть на тілі собаки так стягувала їй шкіру, що завдавала бідній тварині сильних болів.

Як і звідки взявся собака — одному Богу відомо. У пошуках господаря мешканці будинку розвісили оголошення в прилеглих будинках, але все марно. Так він у під’їзді й перезимував... Собаку ніхто не захотів узяти в квартиру. Але спасибі й на тому, що ніхто не вигнав із під’їзду, як це часто буває у наших «доброчесних» громадян. Рятувався від голоду пес у сусідньому гастрономі, де дві продавщиці (спасибі вам, дівчата!) підгодовували його чим могли. А траплялися часом навіть сосиски — неймовірні ласощі для бездомних тварин.

Буває свято й на собачій вулиці: «лохматика» підібрали волонтери. Лише після того, як зістригли товщу закудланої шерсті, виявилось, що під патлами ховається істота невеликих розмірів, потішний метис тер’єра, приблизно 4-річного віку. Після модної стрижки собаці зробили щеплення і стерилізували. Назвали Борею, або по-домашньому — Боречкою.

Спершу Боречка з великою недовірою ставився до оточуючих, особливо — до чоловіків, можливо, хтось із представників чоловічої статі його якось образив. Можливо, його били або дратували — хто знає?..

Але ласка і час роблять свою справу: недовір’я перетворилося на розуміння, настороженість змінилася на приязнь. Зараз собака перебуває на тимчасовому передержанні. Боречка невибагливий до їжі, доброзичливий, але з характером — справжній мужчина! Образити себе не дасть, знущань не потерпить, і для своїх розмірів неймовірно безстрашний — великі собаки йому не указ.

Боречка — особливий хлопчик, у нього щирі, ніжні почуття до сімейства котячих. Побачивши кота, Боречка активно крутить хвостом, виставляє вперед передні лапки, запрошуючи тим самим матроскіних до гри.

Йому потрібен господар-лідер — людина, яка візьме на себе зобов’язання з догляду й вихованню собаки, людина, яка так само, як і Боречка, має твердий характер. І тоді відданішого й ласкавішого собаки вам не знайти в цілому світі!

Якщо ви хочете познайомитися з Борею, дзвоніть: 050 957 20 77.

«ГНОМ» — міське незалежне об’єднання міні-притулків (helpdog.kiev.ua) висловлює величезну вдячність редакції газети «День» за можливість допомогти тваринам, що потрапили в біду, та змінити їхнє життя на краще.

Лілія Ємельяненко
Газета: 
Рубрика: