Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Бойовий щоденник аматорського театру

Як самодіяльні актори з міста Володимир на Волині створюють міні-вистави для підняття духу воїнів
18 березня, 2022 - 12:14

13 березня народний аматорський театр-студія «Різнобарв’я» планував представити глядачам нову виставу. Це мала бути комедія  Олександра Володарського «Селфі зі склерозом». Але війна, напад Росії змінили усі плани…

Театр «Різнобарв’я» - відомий у Володимирі колектив, яким керує Лариса Половньова. В кінці літа 2014 року вона з родиною переїхала з Донецька на Волинь, а що за фахом – мистецтвознавець і режисер, то нині без «Різнобар’я» не можна уявити культурне життя Володимира. Крім нових спектаклів колектив готує і мінівистави на злобу дня.  На День міста, до ювілею вокзалу  і т.п. А нині, щоб підтримати дух українських воїнів, самодіяльні актори випускають «Бойові щоденники».

Вийшло їх уже чотири. Це мініспектаклі, у яких звучать і напутні слова матерів - з молитвою та наказом крізь віки, повстанські пісні, поезії, які їм надсилають з передової, є і сторінка гумору. Лариса Половньова каже, що навіть не сподівалися на такий великий резонанс. Їхні «Бойові щоденники» збирають по 5 тисяч переглядів, їм надсилають прохання творити ще і ще. Бо творче слово на фронті, та й у тилу, це велика підтримка.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк
Рубрика: