Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Чайні секрети

16 жовтня, 2001 - 00:00

Меріл Джей Фернандо поділився основними правилами заварювання чаю. Вони нескладні. Якщо їх дотримуватися, то ви отримаєте справжній смачний напій. Обов’язково треба нагріти чайник перед тим, як покласти туди листя чаю. Необхідно витримувати пропорцію — одна чайна ложка на чашку. Пам’ятати, що кип’ячена вода повинна бути свіжою. У жодному разі її не можна знову підігрівати. Заливши чай окропом та накривши кришкою, треба дати йому настоятися чотири хвилини і тільки потім пити. Знавці розрізняють чай за кольором, запахом. Наприклад, скільки б ложок зеленого чаю ви не насипали, він все одно залишиться світлим. Для цього сорту важливий не колір, а смак. Він дуже хороший у спекотні дні та чудово втамовує спрагу. Процес заварювання чаю для пана Фернандо — ціле чаклунство.

В Україну приїжджає вдруге. Під час цього візиту вiн знайомився з визначними пам’ятками нашого краю, побував у Музеї етнографії в Пироговi, де гостя посвятили у козаки.

Інф. «Дня»
Газета: 
Рубрика: