Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Чи зіграють українські зірки у футбол?

25 квітня, 2001 - 00:00

Футбол — гра народна. М’яч по полю ганяють не лише спортсмени й хлопчики, в нього люблять грати й лікарі та викладачі, інженери та міліціонери, та й естрадні зірки не відстають, а, може, навіть випереджають багатьох людей інших професій.

До 10-річчя артистичного футбольного клубу «Старко», організатором і президентом якого є Юрій Давидов, відомий багатьом меломанам як керівник популярної в 80-ті роки групи «Зодчі», відбулася вечірка, на якій Російська асоціація музичних продюсерів оголосила про презентацію акції «Арт-футбол 2001», присвяченої першому чемпіонату світу з футболу серед зірок естради та кіно. Він має відбутися в серпні в Москві. Пропозиція викликала інтерес у багатьох артистичних клубів, зокрема з Італії, Німеччини, Бразилії, Аргентини, Ірландії, Швеції, Нігерії, Польщі, Південної Кореї. Організатори сподіваються, що й Україна не залишиться осторонь цієї історичної акції. Чимало глядачів пам’ятають захоплюючі матчі між «Старко» й «Класом А». Тоді в команді українських зірок виступали Олександр Пономарьов, Віктор Павлік, Юрко Юрченко, Діма Климашенко, хлопці зі студії «З ранку до ночі» й групи «Ніч-лава-блюз», а також телеведучий «Мелорами» Влад Ряшин. Хто цього разу вийде на поле? Питання поки залишається відкритим, оскільки сьогодні в «Класі А» залишилося лише два гравці — два Віктори — Павлік (співак) і Дорошенко (продюсер групи «Капучино»). Річ у тім, що після розриву Пономарьова й Дорошенка та після того як Олександр вирушив у «вільне плавання», він з друзями тренується виключно для задоволення й зовсім не планує грати в чемпіонаті. Щоправда, до серпня є ще час гарненько підготуватися й створити українську команду. Москвичі ведуть переговори з англійцями, французами, іспанцями й голландцями, сподіваючись, що до них приїдуть Джані Моранді й Пупо, Елтон Джон і Род Стюарт, Жерар Депардьє й Кріс де Бург, Стінг і учасники групи «Скорпіонс». Обов’язково до складу збірних увійдуть і знамениті ветерани футболу.

Але зустрінуться зірки не лише на полі. В дні чемпіонату відбудеться музичний фестиваль, де кожна країна- учасниця представить гала-концерт з футболістів і групи підтримки. Ідею чемпіонату вже підтримав президент ФІФА Йозеф Блаттер. Залишається сподіватися, що унікальна подія пройде на високому рівні.

ДО РЕЧІ

Нещодавно «Запрещенные барабанщики», які прославилися своїм скандально-неполіткоректним витвором «Убили негра», організували найсправжнісіньку (хоч і компактну!) футбольну команду. Назву — «Дурко» — вигадав Віктор Вікторович Вокаліст (аналогічно з горезвісною «Старко», де грають «зорьки» російської попси). До команди увійшли всі члени ансамблю, парочка легіонерів з родинної групи «Берлін — Бомбей» і дехто з найближчого оточення «ЗБ».

Проект цей — принципово некомерційний. Грати «Дурко» збирається виключно у дворовий футбол, а битися з близькими за духом (чи географічно) музикантами і журналістами. Барабанщиками встановлений Кубок Неперехідного Донського Ляща.

Для початку на змагання викликані спортсмени добровільного товариства «Два Самолета» — відомі майстри «побити круглого», давно заграні за пітерський «Грибоедов Team». Перша зустріч повинна відбутися в Санкт-Петербурзі 6 травня, у відповідь — в Москві через тиждень-два. «ЗБ» вже шиють вельми страхітливу форму: чорно-оранжевого кольору, з черепами і драконами...

Всі, хто бажає помірятися силами з новою супер-командою, може отримати докладну інформацію, зв’язавшись з гравцями за адресою: [email protected].

Дмитро ТКАЧЕНКО
Газета: 
Рубрика: