Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Динамо» розминається в Руйті, а «Реал» продовжує погоню в Прімеро

19 січня, 1999 - 00:00

«Незважаючи на те, що нашим суперником була маловідома команда «Бракхайм», котра виступає в одній із нижчих німецьких ліг, гра вийшла досить бойовою та цікавою, — сказав у телефонній розмові з динамівською прес-службою тренер киян Анатолій Пузач. — З нашого боку участь у матчі брали 22 футболісти. У результаті «Динамо» впевнено перемогло з рахунком 4:1. У першому таймі відзначився кращий гравець Білорусії 1998 року Олександр Хацкевич, а в другому — Олексій Герасименко (двічі) й наш український лауреат минулого року Сергій Ребров. Контрольні матчі ми проводимо на фоні втоми, тобто після насичених тренувань. Займаються футболісти охоче, чому сприяє і висока конкуренція за місце у складі. Однак хотілося б мати за суперників сильніші команди, як це було на зборах у Руйті в попередні роки. Ми планували зіграти з такими відомими командами бундесліги, як «Штутгарт», «Карлсруе», «Гамбург», та всі вони виступають на турнірі з міні-футболу. Одначе виконання тренувальної програми йде за планом, претензій у тренерів до футболістів немає».

20 січня кияни проведуть контрольний матч з одним із лідерів оберліги й відразу ж вирушать до Києва, після чого вилетять до Москви на Кубок Співдружності.

А суперник динамівців із чвертьфіналу Ліги чемпіонів мадридський «Реал» тим часом продовжує погоню за лідерами національної першості — Прімеро. У суботу «Сельта» з містечка Віго, що посідала друге місце, приймала порушника спокою, клуб «Мальорка», який вирізняється на фоні інших команд чудово налагодженою обороною і вже протягом місяця очолював турнірну таблицю. Гості відкрили рахунок на початку другого тайму, але втримати перевагу не змогли, поступившись за всіма статтями наполегливому клубові російських легіонерів Валерія Карпіна (на його рахунку два м’ячі) й Олександра Мостового — 4:2. Таким чином «Сельта» стала одноосібним лідером — 34 очки. А «Реалу» довелося в «дербі» з іще одним столичним клубом «Атлетіко» докласти максимум зусиль для завоювання трьох очок. Захоплюючий поєдинок завершився також із рахунком 4:2 на користь підопічних Гуса Жіддінка. У першому таймі рахунок відкрив югослав Предраг Міятович. У другому таймі на самому його початку бразилець Хуніньо зрівняв рахунок, але Фернандо Морієнтес (двічі) та Іван Кампо встановили остаточний рахунок. Другий гол престижу провів у «Атлетіко» Фернандо Корреа.

Ще один гранд іспанського футболу — «Барселона» у виїзному матчі з «Бетісом» (Севілья) одержав велику перемогу — 3:0 і набрав як і «Реал» 31 очко. Ці команди посідають відповідно третє та четверте місця.

Олександр СЕРДЮК, Сергій МАХУН, «День»
Газета: 
Рубрика: