Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ДО РЕЧІ

20 лютого, 2001 - 00:00

Компанія Fox Searchlight Pictures прибрала з офіційного сайта фільму «Пір’я» частину його змісту, коли отримала скарги на те, що там міститься непристойна інформація. На сайті www.foxsearchlight.com/quills було дві основних частини: в секції Virtue («Доброчесність») містилися основні відомості про акторів і фільм, а у відсутній зараз секції Vices ( «Вади») були представлені сороміцькі цитати з творів маркіза де Сада і посилання, що ведуть на абсолютно непристойний сайт, присвячений Біблії, а також на сайт, який пояснює, чому Господь захотів, щоб секс доставляв людям фантастичне задоволення.

Студія, попереджена американською Кіноасоціацією про протести, що надходять від батьків, зняла з сайта весь зміст секції Vices. Представник студії, що відповідає за рекламу, сказав, що ця інформація була прибрана з тієї причини, що неповнолітні користувачі Інтернету могли отримати до неї вільний доступ, хоч на головній сторінці сайта висіло оголошення про те, що фільм не дозволяється дивитися неповнолітнім, оскільки він включає діалоги, мову і сцени відвертого сексу та насильства.

У гучному фільмі Філліпа Кауфмана відтворюються останні дні життя автора «Жюстін» і «120 днів Содома». Актору Джеффрі Рашу, що виконав роль маркіза де Сада, передрікають «Оскар» за кращу головну роль.

Сценариста фільму Дуга Райта, який адаптував для великого екрана свою власну п’єсу, дуже розвеселило те, що компанія закрила половину сайта: «Я завжди думав, що цензура буде посилюватися, але мені ніколи не приходило в голову, що це може трапитися на нашому власному задньому дворі, так сказати».

Lenta.Ru
Газета: 
Рубрика: