Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Джазова афіша

Концерти, які запам’яталися, і які не можна пропустити
8 лютого, 2007 - 00:00
ФОТО ІГОРЯ СНІСАРЕНКА

Як відомо, Soho — один із районів Нью- Йорка, де влаштувалося богемне життя, і не тільки у безлічі арт-галерей, але й схованих тут, у глибині Манхеттена, незвичайних магазинчиках, які продають речі в модному нині стилі «fusion». Назва провідної сучасної джазової течії дала ім’я стилю одягу, а назва нью-йоркського району — київському ресторану «Сохо», в якому відбуваються джазові вечори.

Нещодавно тут грало чудове польське акордеонне «Motion Trio». Музиканти концертували в Україні втретє. Раніше вони були в Києві майже три роки тому та в Коктебелі влітку 2004-го. Прекрасні майстри, які поєднують стилістику world music, free і fusion, знову потішать киян 17 лютого на сцені столичного Будинку офіцерів. А в клубі «Сохо» цього тижня відбувся концерт канадського блюзового піаніста й співака Кенні Вейна.

Що відрізняє його стиль? Він майстер фортепіанного блюзу різного змісту й манери. Кенні Вейн — представник культури піаністів-«лоскотальників».

У «Сохо» він виступав разом з київськими музикантами: Дмитром Бобіним-Александровим (тенор-саксофон) і ритм-групою в складі Андрія Арнаутова (акустичний контрабас) і барабанщика Олексія Фантаєва. Квартет звучав дуже живо, хлопці багато жартували, запрошували пограти відвідувачів клубу. Помітний Кенні в яскраво-червоному уборі нагадував велику добродушну дитину. Музикант дуже технічний і рухливий, має невичерпний запас тем та стандартів і може грати на роялі годинами.

Серед цікавих київських джазових проектів найближчого тижня — концерт білоруського вокального септету Camerata, що вразив бувалих киян під час Першого міжнародного фестивалю а капельного джазу Vocal Zone ім. Володимира Міхновецького. Мінчани виступлять двічі: 8 лютого в клубі «Пікассо» і 9 го у Великому залі Академіїім. Чайковського.

Ольга КІЗЛОВА
Газета: 
Рубрика: