Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ідеальний ранок з Croissant&Coffee

17 листопада, 2016 - 13:06

Як ви починаєте свій день? Ну, крім того, що з надлюдським зусиллям відриваєте голову від улюбленої подушки і плететеся до ванної кімнати? Звичайно ж, із чашечки кави! І навіть якщо хтось її не п’є, число кавоманів у світі все одно було і залишається величезним. І всі вони починають свій день однаково — з горнятка улюбленого напою, що бадьорить тіло і душу.

Доказом цього є відомі кавомани минулого. Знаменитий композитор Людвіг ван Бетховен самостійно готував собі каву, використовуючи рівно 64 зернятка кави. Що він казав із цього приводу, залишилося невідомим, але, напевно, тільки так можна отримати улюблений смак і насиченість чорного напою, який завжди допомагав генію залишатися в тонусі і творити прекрасну музику. Ще цікавіша історія з Вольтером, великим письменником і мислителем, прославленим як потужний філософський розум свого часу. Можливо, всім його досягненням якось допомагали 50 щоденних чашок кави? Не намагайтеся повторити цей рекорд самостійно, такі дози пересічній людині просто не під силу. До речі, Вольтер осоромив тих, хто передрікав йому передчасну смерть від непомірного споживання кави. Він благополучно дожив до 84 років, за тодішніми мірками — просто недосяжний показник.

Для довершеності кавового напою можна підключити дрібку фантазії, і от уже в’єтнамці п’ють каву, в основі якої?— яєчний жовток, згущене молоко і цукор, а лапландці у чашку спочатку кладуть сир, а потім заливають кавою. Італійці п’ють каву з цукром, мексиканці — з корицею, німці та швейцарці — з гарячим шоколадом, бельгійці — вприкуску з шоколадкою. Ефіопи додають до кави сіль, а марокканці?— перець. На Близькому Сході до кави часто додають кардамон або інші спеції. Каву зі збитими вершками п’ють австрійці. Єгиптяни ж полюбляють «чисту» міцну каву, додаючи туди цукор, молоко, вершки, кардамон.

До створення ранкової магії долучилися й французи, адже вони започаткували чудову традицію — поєднання кави з хрусткими, щойно з печі, підрум’яненими круасанами. Croissant&Coffee дотримується цієї прекрасної французької традиції з 2010 року.

Спробуйте ідеальне поєднання ніжного золотистого круасана і свіжозвареної ароматної кави — це не може не сподобатися! Це ще й чудовий та ситний перекус в будь-який ситуації та в будь-який період дня.

Croissant&Coffee — це маленькі затишні кафе і точки «кава з собою» по всьому Києву, де свіжу випічку готують на очах у відвідувачів. Виробники випічки піклуються про своїх клієнтів: кожен круасан, слойка чи шассон виготовлений з дотриманням традиційної рецептури і з додаванням  натуральних інгредієнтів як у тісто, так і в начинку. Головне те, що кожен виріб особливий — тому що зігрітий теплом людських рук. Різноманіття завжди свіжої випічки та кавових напоїв, а також демократичні ціни приємно вражають навіть знаних поціновувачів.

У Croissant&Coffee використовують тільки найкращі сорти кави, зернові мікси й натуральне молоко. Чудове поєднання елітних сортів кави з високогірних плантацій Латинської Америки створює ідеальну каву, в смаку якої відчувається присмак мигдалю, карамелі, какао та м’якої цитрусової кислинки. Справжній еталон кави для найвимогливіших кавових гурманів та професійних бариста.

У світі, який невпинно набирає обертів, «повільний» сніданок — це розкіш, але «кава з собою» / сoffeetogo розв’язує цю проблему. Феномен «кава з собою» виник саме тоді, коли кава з елітарного продукту перетворилася на масовий і її можна було знайти практично в будь-якій кав’ярні. Однак відвідувачам потрібно було приходити зі своєю ємністю, щоб отримати напій. Саме тоді відбулася знакова подія. Бостонський юрист Лоуренс Люлен за рік до цього винайшов і запатентував паперовий стаканчик для автоматів з питною водою. Він не міг припустити, що його винахід стане таким популярним.

Сьогодні сoffeetogo став елементом стилю життя великого міста. На відміну від європейської традиції пити каву в кав’ярні, «кава з собою» є американською традицією і передбачає інший спосіб життя. Людина, котра обирає такий формат споживання кави, неначе всім своїм виглядом каже, що вона активна, успішна і у неї бракує вільного часу. Їй потрібно постійно бути в тонусі, щоб встигнути реалізувати всі свої плани.

Без кави особливо складно підтримувати себе в належному стані й гарному настрої восени. У цю пору року такий напій п’ється краще, з особливим задоволенням. Ось гуляєш вулицями рідного міста, а навколо барвисте осіннє листя. Погода ще не холодна, але в повітрі вже відчутний подих зими. І тоді особливо приємно зайти до маленької кав’ярні, замовити чашечку свіжозвареної гарячої кави, сісти за столик (краще біля вікна), щоб бачити осінь, легко дихати, думати й успішно спланувати свій день.

У Croissant&Coffee кава, смаколики і натхнення чекають на вас щоранку!

Заряджайтеся гарним настоєм на весь день тут:

- Вул. І. Мазепи, 18/29

- Пр-т Перемоги, 1

- Пр-т Перемоги, 47-а

- Вул. О. Теліги, 19/2

- Вул. Городецького, 1

- Пров. Політехнічний, 1

- Вул. Золотоворітська, 15

- Пр-т Повітрофлотський, 31

- Перетин вул. Терещенківській і вул. Л. Толстого

- Перетин вул. Терещенківській та бульварТ.Шевченка

Підготувала Дар’я ДЯДЕНКО, фото надано Croissant&Coffee
Рубрика: