Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Код да Вінчі» екранізують

Священнослужителі — проти
18 серпня, 2005 - 00:00

Сестра Мері Майкл простояла навколішки дванадцять годин, протестуючи проти зйомок фільму «Код да Вінчі» в готичному соборі в Лінкольні. На думку немолодої черниця, у книжці Дена Брауна, яку зараз екранізують, є єресь, пише Lenta.ru з посиланням на BBC. Сестра Мері пояснила, що дала свою обітницю не для того, щоб накликати кару Божу на голови знімальної групи: «Так я зможу пояснити Всевишньому на Страшному суді, що зробила все можливе, щоб висловити свій протест».

Його преподобіє Алек Найт, настоятель собору в Лінкольні, дещо раніше дозволив Тому Хенксу та компанії Sony Pictures провести зйомки в цьому відомому готичному храмі. За деякими відомостями, кінокомпанія зробила пожертвування собору на сто тисяч фунтів. Його превелебнiсть сказав, що, на його думку, «Код да Вінчі» — книжка не богохульна, але єретична». Роман Брауна справив велике враження на читачів, і церква повинна вступити в дискусію, а не відхилитися від неї, вважає священнослужитель.

Багато католицьких та англіканських священнослужителів засудили «Код да Вінчі» та перешкоджають екранізації книжки. Зокрема, раніше продюсери фільму не змогли отримати дозвіл на зйомки у настоятеля Вестмінстерського собору в Лондоні. У романові Дена Брауна «Код да Вінчі» викладено теорію, згідно з якою Ісус Христос був одруженим із Марією Магдалиною, й вони мали дитину.

Газета: 
Рубрика: