Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / СУСПІЛЬСТВО

17 липня, 2008 - 00:00

Столиця матиме власний світловий план

Наразі в столиці триває реалізація адресної програми об’єктів капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення в 2008 році. Київський міський голова підписав розпорядження про розробку Програми з освітлення доріг, мостів, будинків і пам’яток столиці та «Світлового плану Києва», повідомляє прес-служба КМДА. Відповідно до нього, КК «Київавтодор» як замовник розробки вказаної Програми на тендерних засадах визначить генеральну проектну організацію щодо розробки Програми, а також генеральну підрядну організацію з реалізації заходів цього документу.

До зовнішнього художнього освітлення будинків і споруд залучатимуть і замовників розміщення рекламних площ. Відповідні пропозиції вноситиме Головне управління з питань реклами КМДА. Контролювати стан художнього освітлення споруд та пам’яток культурної спадщини доручено Головному управлінню контролю за благоустроєм КМДА. Розпорядженням також затверджено склад комісії з координації та контролю за станом розробки і реалізації Програми.

Нагадаємо, що наразі в столиці триває реалізація адресної програми об’єктів капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення в 2008 році, яка включає в себе модернізацію світлових об’єктів на вулицях міста, архітектурних пам’ятках, мостах та дорогах.

Цього літа українці активно шукають роботу

Усупереч стереотипам, улітку активність претендентів при пошуку роботи не вщухає. Про це свідчать дані міні-дослідження, проведеного компанією «HeadHunter» на основі надходження резюме й кількості відгуків на вакансії в літні місяці 2007 і 2008 років, повідомляє «Лігабізнесінформ». За даними прес-служби компанії, середньомісячне надходження резюме в червні цього року, порівняно з травнем, збільшилося на 9%. Крім того, претенденти почали виявляти підвищену цікавість до нових вакансій. У перший літній місяць 2008 року кількість відгуків на вакансії зросла на 19%. Разом із тим, на одну вакансію компанії в червні 2008 року припадало в середньому сім відгуків через систему сайту. При цьому 2007 року приріст резюме в літні місяці становив у середньому 8%. Кількість відгуків на опубліковані вакансії влітку минулого року збільшилася на 35% порівняно з весняним періодом. «HeadHunter» прогнозує, що зростання цікавості до пошуку нової роботи українські «білі комірці» виявлять і в ті літні місяці 2008 року, що залишилися.

Інтелект дитини залежить не тільки від освіти, а й від харчування

Співробітники Університету Еморі довели, що якщо дитина з найранішого віку одержує правильну, збагачену вітамінами їжу, вона зростає розумною і здоровою. При цьому освіта грає тільки другорядну роль, повідомляє УНІАН. Був проведений експеримент, в якому взяли участь жителі чотирьох гватемальських сіл. Вперше інтелектуальні здібності випробовуваних були протестовані ще в 70-х роках минулого століття. Підсумки експерименту почали підводити в 2002 році. Всі ці роки гватемальці вибирали різну їжу і встигли здобути різну освіту. Проте, експерти прослідкував чіткий зв’язок між якістю харчування і ступенем розвитку інтелектуальних здібностей. Цікаво, що здобута освіта вплинула на інтелект значно менше, ніж щоденний раціон.

Українці полюбляють спорт, але ...у телеформаті

Майже 80% жителів українських міст-мільйонників переглядають по телевізору спортивні програми. Лише кожен п’ятий заявив, що не дивиться спортивних телетрансляцій. Про це свідчать дані соціологічного опитування компанії «Перша рейтингова система», повідомляє «Кореспондент». Майже половина респондентів стежать за футболом. З великим відставанням на другому місці в рейтингу глядацьких симпатій опинилося фігурне катання. Його дивиться кожен десятий. Бокс із показником 7% — на третій сходинці. Лідерами жіночих спортивних преференцій стали фігурне катання, спортивна та художня гімнастика. Більярд, велоспорт, легка атлетика, лижні перегони й плавання однаково до душі і жінкам, і чоловікам. Серед глядачів телепередач про інші види спорту переважають чоловіки. Частіше за інших спортивні програми переглядають представники наймолодшої групи респондентів. З результатів дослідження випливає закономірність: чим доросліший респондент, тим менший його інтерес до спортивних програм. Дослідження проводилося з 26 до 30 червня в п’яти українських містах-мільйонниках — Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та Львові. Опитано 994 респонденти старше 18 років. Статистична похибка не перевищує 3,2%.

Школярів навчать стійкому розвитку

Наступного навчального року 15 навчальних закладів Херсона впроваджуватимуть випробуваний і схвалений Міністерством освіти та науки України новий навчальний курс «Уроки для стійкого розвитку», повідомляє ЛігаБізнесIнформ. Цей предмет призначений для учнів сьомих—восьмих класів. Як повідомляє прес-служба Херсонської міськради, вчителі, які викладатимуть цей курс, отримали необхідну підготовку, методичну та навчальну літературу на обласному семінарі під керівництвом українського куратора проекту — доктора педагогічних наук Олени Іванівни Пометун. «Екодемія. Освіта для стійкого розвитку» — україно-шведський проект, який реалізовується в Україні протягом 2005—2008 років. Цей курс базується на принципово нових змісті та методиці викладання. Уроки курсу направлені на виховання в наших дітей уміння піклуватися про себе, свій розвиток, своє здоров’я, життя своєї сім’ї та своє майбутнє.

Газета: 
Рубрика: