Коровай діаметром чотири метри, заввишки два метри і вагою понад 600 кілограмів спекли в райцентрі Гусятин Тернопільської області під час свята, приуроченого до Дня Незалежності, — «Хліб — усьому голова». Як розповіли господині, для його виготовлення використали 600 кг борошна вищого ґатунку, 1100 курячих яєць, 15 кг масла, 1 кг маргарину, 30 кг цукру, 12 кг родзинок, 6 кг дріжджів, 15 кг цукрової пудри, 3 кг желатину, 120 літрів молока, 6 кг меду. Представник Книги рекордів України, заслужений артист України Олександр Бурміцький, офіційно зафіксував виготовлення найбільшого в Україні короваю і вручив голові Тернопільської обласної державної адміністрації Валентинові Хоптяну сертифікат-свідоцтво про встановлення рекорду. «Цей коровай символізує достаток і родючість Тернопільської землі, щедрість та працьовитість її людей», — зазначив керівник області. Після цього найбільший коровай в Україні поділили між гостями свята.