Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Крик із темряви у світло

У Львові покажуть рукотвори Андрія Роїка
17 вересня, 2022 - 21:42

Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького завтра, 18 вересня, о 15.00 запрошує на персональну виставку Андрія Роїка «Голос», яку представлять у залах Художньо-меморіального музею Олени Кульчицької (вул. Листопадового Чину, 7, 2-й поверх).

У показі – великоформатні живописні роботи та графічні рисунки. «Автор працює зі зображенням людського тіла в різних його виглядах, – розповідають у НМЛ. – Як пояснює Андрій, виставка «Голос» є спробою зафіксувати теперішній час як внутрішній конфлікт і нагадування про мирне минуле, з яким майбутнє не готове вступати в діалог.

1

2

3

4

«Голос» – про крик із темряви у світло, про незгоду з несправедливістю, про травму, яка залишить слід у кожному», – цитують у втілювачі проєкту автора виставки, Андрія Роїка. І додають, що інтерактивним елементом експозиції стане скетчбук із рисунками, які автор створив після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Відвідувачі матимуть змогу переглянути його оцифровану версію.

Довідково: 

Андрій Роїк народився у Львові 1995 року. Закінчив Львівський коледж декоративного й ужиткового мистецтва імені Івана Труша (2016) та Львівську національну академію мистецтв, де навчався на кафедрі монументального живопису (2018).

Працює в царині живопису, графіки, колажного мистецтва, кераміки тощо.

 

Фотографії – НМЛ (з майстерні Андрія Роїка).

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів
Рубрика: