Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Літні музичні промені»

Під такою назвою з 8 до 26 серпня у Національній філармонії відбудеться музичний фестиваль
2 серпня, 2016 - 15:20
ВІДКРИЄ «ЛІТНІ МУЗИЧНІ ПРОМЕНІ-2016» АНСАМБЛЬ «КИЇВСЬКА КАМЕРАТА» ПІД ОРУДОЮ ВАЛЕРІЯ МАТЮХІНА / ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Цей форум оркестрової музики — одна із найцікавіших мистецьких подій у період «мертвого сезону» у Києві.Цьогоріч у концертах приймуть участь провідні столичні колективи: ансамбль «Київська камерата», Національний духовийоркестр, Київський камерний оркестр, Симфонічний оркестр Національної філармонії. Разом із ними виступлять відомі українські солісти — інструменталісти та вокалісти і виконавці з Польщі та Великобританії.

Художній керівник Національної філармонії Володимир Лукашев нагадав:

«Літні музичні промені» були засновані 2010 року. Особливість фестивалю — в тому, що він надає можливість продовжити спілкування слухачів із музичним мистецтвом у період відпусток. Ми готуємо різні концертні програми, намагаємось демократизувати їх. Цього року Національна філармонія України підготувала 12 концертів. Програма — різноманітна: класична музика, джаз, популярні твори, опуси сучасних композиторів, музика до улюблених кінофільмів. Разом із провідними колективами виступлять відомі солісти: Б. Півненко (скрипка), А. Остапенко (гітара), піаністи: В. Борисов та Р. Лопатинський, В. Матюшенко (сопрано) та інші.Чекаємо також на виступи зарубіжних гостей: К. Фейнер (скрипка, Польща) та О. Гринюка (фортепіано, Великобританія)».

Відкриє «Літні музичні промені-2016» концерт Національного ансамблю солістів«Київська камерата» (художній керівник та диригент — В. Матюхін). У проекті «Музичні ремінісценції. Подорож по Європі» прозвучать твори італійських та іспанських композиторів XVIII—XX ст. Виступлять також солістки-скрипальки: Б. Півненко, К. Фейнер (Польща), М. Дик та С. Клінкова; Н. Стець (контрабас) та К. Супрун (альт).

Національний академічний духовий симфонічний оркестр (диригент — М. Мороз) разом із В. Матюшенко (сопрано) підготували програму «Вальс, вальс, вальс».

11 серпня відбудеться вечір класичної музики у виконанні Симфонічного оркестру Національної філармонії та піаніста О. Гринюка (Великобританія).

16 серпня Національний духовий оркестр запросить на концерт «Класика у джазовому вимірі», в якому візьмуть участь солісти: В. Матюшенко (сопрано), Г. Ковтун (кларнет) та Д. Мельниченко (труба).

Заключний концерт фестивалю відбудеться 26 серпня. У проекті «Планета Голлівуд» Національний духовий оркестр (диригент — О. Рощак) виконає твори до кінофільмів: «Зоряні війни», «Титанік», «Аватар», «Охоронець» та «Агент 007».

Ольга ПРИНДЮК
Газета: 
Рубрика: