Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ловили рибу без шкоди природі

На Закарпатті відбулися дитячі змагання з риболовлі
4 серпня, 2021 - 10:31

До водойми у селі Чомонин приїхало чимало дітей та дорослих, які люблять активний відпочинок. Усі учасники, а це 41 дитина віком від 7 до 13 років, були поділені на команди. Особливу увагу волонтери ГО «Асоціація рибалок Ужгорода» приділили команді діток з вадами слуху, яким на святі спілкуватися з однолітками допомагала сурдоперекладачка. Доки одні діти рибалили, інші розважалися з аніматорами або грали у пляжний футбол. Головна мета організаторів – показати малечі, як можна розважатися без телефонів і гарно проводити час у хорошій спортивній компанії.

«Ми вчили учасників в'язати комплекти для вудок і ловити рибу, робити це правильно, без шкоди для навколишнього середовища. З кожною дитиною працював волонтер, допомагав з вудками і розповідав про основи рибальства. Усю впійману рибу ми випустили назад у озеро.  Ми сподіваємося, що захід стане традиційним, ми знайдемо фінансову підтримку і зможемо у рази збільшити кількість учасників. Цьогоріч цей день ми усі провели весело та активно», – зазначив «Дню» голова ГО «Асоціація рибалок Ужгорода» Остап ПАЛІНЧАК.

Захід для учасників був безкоштовним, а завдяки спонсорам і фінансовим внескам самих членів ГО усі дітки отримали подарунки, а відвідувачів свята частували солодощами, фруктами та дуже смачним пловом з вогнища. 

 

Вікторія ЖУЙКО, Ужгород, фото надані ГО «Асоціація рибалок Ужгорода»
Рубрика: