Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Лялька: рада бути твоєю собакою

25 лютого, 2010 - 00:00

Здрастуй, Друже! Як мені приємно вимовляти це стародавнє, потужне слово — Друг! Ми, собаки, відчуваємо життя нашим чутливим носом, уловлюємо всі тонкі, приховані від більшості людей запахи, серцем знаємо, хто хороший, а хто ні, душею прив’язуємося до господаря настільки, що не розірвати цього зв’язку.

А чи знаєш ти, людино, як пахне слово Друг? Воно пахне теплими обіймами та смачними обідами, в ньому відчувається сила й довіра, воно лоскоче ніздрі ароматом довгих зимових вечорів, або літніх лугів і прогулянок у колі любої сім’ї. Мені здається, що запах дружби — це найголовніший запах на землі, адже він прийшов до нас, собак, споконвіків. Ми народжуємося й живемо все життя з незрозумілою собачою тугою за рідним і улюбленим запахом нашого друга — Людини. Якщо собака на своєму життєвому шляху зустрічає господаря, то туга відступає, і на зміну їй приходять безмірне щастя і радість.

Це неправда, що собаки бачать життя в чорно-білих кольорах, просто барви нашого життя зовсім інакші, не схожі на людські: ми бачимо життя в яскравих кольорах Любові, Довіри та Відданості.

Тепер ти можеш собі уявити, наскільки нещасний безпритульний собака, котрий лише може мріяти про те, аби коли-небудь виокремилася одна людина з безликого натовпу й назвала його своїм Другом. Адже як багато означає для собак ваша дружба... легко зрозуміти, що відчуває відданий пес, викинутий на вулицю своїм господарем. Немає більшого горя на землі, ніж горе прив’язаного до дерева собаки, що дивиться на тінь свого вчорашнього Друга, який віддаляється.

Багато хто з собак пережив зраду людей, але вони не зрадили стародавній поклик їхніх предків — поклик любові до людини. І кожен із них мріє лише про одне — бути потрібним своєму другові, стати йому опорою, охоронцем вогнища та захисником його сім’ї.

Тому ця собака звертається прямо до вас. Вона колись зраджена людиною, але не втрачає надії. Вона — метис шнауцера. Вона молода й сильна, в ній море любові та вірності.

Опікуни Лялі кажуть, що Ляля середнього зросту (зріст 47—50 см, вага близько 12—14 кг) і є дуже вихованою собакою. Та хіба це важливо? Лялькіна любов не має породи, її відданість не можна виміряти в сантиметрах і кілограмах. Вона любить дітей, поважає інших собак і кішок. Але найголовніше: вона мріє стати комусь потрібною і стане вірною собакою...

І вона буде неймовірно щаслива, якщо хтось знову назве її своїм Другом!

Якщо ви потребуєте охоронця та друга, якщо ви готові дати притулок цій чудовій собаці, телефонуйте, будь ласка: 8-067-446-19-73.

«ГНОМ» — міське незалежне об’єднання міні-притулків (www.helpdog.kiev.ua) — висловлює величезну вдячність редакції газети «День» за можливість допомогти тваринам, котрі потрапили в біду, і змінити їхнє життя на краще.

Лілія ЄМЕЛЬЯНЕНКО
Газета: 
Рубрика: