Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Модні прикраси зими

Чим себе потішити до Нового року та Різдва?
22 грудня, 2011 - 00:00
ФОТО КОСТЯНТИНА ГРИШИНА / «День»

Зарубіжні дизайнери-ювеліри говорять, що нині принцип «що більше — то модніше» поєднується з мінімалістичністю та графічністю дизайном прикрас. Блиск, мікс стилів і вінтаж на піку актуальності! На радість любителькам стилю ф’южн прикраси в цьому сезоні більше непотрібно поєднувати за кольором із вбранням і аксесуарами, пише lady.ru. Каблучки, сережки, кулони і браслети можуть і контрастувати з одягом, і виготовлятися не лише з благородних металів (платини, золота, срібла), але й пластмаси, бісеру, деревини та інших матеріалів.

КАБЛУЧКИ

Каблучки у вінтажному стилі, вони ж «королівські каблучки», яскраві та об’ємні, з величезними каменями, коштовними, напівкоштовними або й штучними, на стрижні моди. Окантовка зі сталі, срібло чи золото додає їм ретро-шику. Рок-мотиви є в колекції Gucci, дизайнери Salvatore Ferragamo апелюють до трендів минулого, а каблучки від Anna Sui призначено для завершення вечірнього образу в стилі жінка-вамп.

КОЛЬЄ, НАМИСТА І НАВІТЬ... НАШИЙНИКИ

Кольє стають усе більшими з кожним сезоном і плавно перетворюються на широкі ошийники, у тому числі і шкіряні, на грані. Модні намиста-торквеси, особливо ті, які впадають у вічі, усипані каменями і кристалами. Спочатку торквес — кельтська культова прикраса з бронзи, золота чи коштовних металів, і в більшості колекцій таким чином обіграються етнічні мотиви. Один із нових трендів — масивні кольє з пластмаси. Тренд «Пластмасовий рай» яскраво заявив про себе в сезоні весна-літо-2011, адже значно простіше винести на собі масивні кольє з легкої пластмаси. Дуже вдалий варіант для стилю casual і молодіжної моди. Актуальні й масивні ланцюги, і тонкі довгі ланцюжки в кілька рядів. Прості ланцюжки з невеликими підвісками — родзинка колекції Tiffany, в дизайні кольє і браслетів біле золото поєднується з жовтим і рожевим. Актуальний і мереживний тренд — як у золоті, так і в сріблі. Мінімалістичні стримані кольє та підвіски прозоро-легкі на вигляд, але складні за виконанням, довжина підвісок трактується всіма дизайнерами однозначно — не нижче від грудей.

БРАСЛЕТИ

Браслети вирізняються особливо великими розмірами, тому правило сезону — не більше двох штук на кожному зап’ясті. Поєднувати браслети між собою за розміром або формою необов’язково, але єдиний стиль потрібно витримати. Браслети носять і кожен день, і «в світ», скромність і лаконічність, а’ля Hermes однаково доречна, як і розкіш а’ля Lanvin чи Chanel. Дизайнери Chanel повернули актуальність вибитим на золоті малюнкам. З цими браслетами прекрасно поєднуються діадеми з тієї ж колекції — з великими каменями, декоровані з боків довгими підвісками. Модні матеріали: шкіра, замша, пластик, коштовні метали, коштовні камені, напівкоштовні камені та кристали. Доречним буде і темний метал.

СЕРЕЖКИ

Сережки можуть бути крихітними гвоздиками з прозорими камінчиками чи великими масивними підвісками оригінальної форми. Цікаві сережки в східному стилі, великі й квадратні, викладені каменями, запропонував модний дім Chanel, який активно обіграє образ знаменитої спокусниці Клеопатри.

Газета: 
Рубрика: