Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

МОЗАЇКА

20 грудня, 2007 - 00:00


«Підступний» літр горілки

Жителю ФРН знадобилася термінова медична допомога після того, як він випив залпом літрову пляшку горілки, яку йому не дозволили пронести на борт літака, повідомляє lenta.ru, посилаючись на AP. Інцидент, як розповіли представники німецької поліції, стався в зоні митного контролю аеропорту Нюрнберга. 64 річний громадянин Німеччини, ім’я якого не розголошується,повертався додому в Дрезден після відпочинку в Єгипті. У Нюрнберзі він повинен був зробити пересадку. Коли митники виявили в його ручній поклажі пляшку горілки, вони запропонували пасажиру або викинути напій, або внести додаткову плату й здати ручну поклажу в багаж. Однак пасажир вибрав третій варіант і, не відходячи від стійки митного контролю, випив вміст пляшки. Пасажир, за словами поліції, швидко втратив можливість стояти, говорити і здійснювати які-небудь інші усвідомлені дії. Злякавшись за здоров’я немолодого чоловіка, митники викликали бригаду лікарів «швидкої допомоги», які доставили його в лікарню Нюрнберга. Здоров’ю чоловіка нічого не загрожує і він зможе відправитися додому в найближчі дні.

Нагадаємо, в Євросоюзі, США й багатьох інших країнах світу вже понад рік діють нові норми провезення рідин у салоні літака. Зокрема, алкоголь допускається пронести на борт у ручній поклажі тільки в тому випадку, якщо він куплений у магазині безмитної торгівлі й запакований у спеціальні пакети, розкривати які під час рейса категорично заборонено.


Взуття для слонів

Спеціальне непромокальне взуття виготовили в Сінгапурі для двох слоних — мешканок місцевого зоопарку, які страждають хронічною хворобою ніг, повідомляє агентство «Рейтер». Ветеринари взули азіатських слоних Тан і Джамілу в спеціальне взуття, покликане полегшити страждання тварин під час ходьби. Взуття виготовлене з водонепроникного зносостійкого матеріалу, що дозволяє ногам «дихати». Одна зі слоних, 20-річна Тан, деякий час тому з вини іншого слона отримала травму, і тепер у неї одна передня нога коротша за другу, пишуть РІА «Новости». «Краще, що ми могли вигадати, це свого роду захисний черевик, який буде досить стійким до зносу, а також до води», — розповідає ветеринар Сонія Луз. Раніше фахівці зоопарку знімали слонихам біль у ногах за допомогою голковколювання і гарячих компресів. Тепер же вони намагаються привчити їх носити взуття. Це, однак, виявилося непростим завданням. Під час примірок слонихи швидко зрозуміли, як розстібати на черевиках застібку-блискавку.


Засидівся — плати!

У Великій Британії клієнтів мережі швидкого обслуговування McDonald’s почали штрафувати за паркування поблизу ресторану більш ніж на 45 хвилин. Розмір штрафу становить 125 фунтів стерлінгів. У разі відмови від своєчасної сплати, сума штрафу збільшується, більше того, на клієнта, який провинився, можуть подати в суд, повідомляє lenta.ru з посиланням на сайт газети Dailly Mail. Порушників відстежує компанія Civil Enforcement, у відомстві якої перебуває 700 автостоянок по всій Великій Британії. Компанія використовує спеціальні камери, що фіксують, як довго люди користуються зоною паркування. За словами представника McDonald’s, такі заходи прийняті в 40 ресторанах мережі для того, щоб їхні зони паркування не використовували таксисти, водії і просто громадяни, які вирішили залишити свою машину на вихідних. Час, протягом якого клієнти можуть користуватися зоною паркування, варіюється в різних ресторанах мережі від 45 хвилин до півтори годин. Крім того, автовласники під час оформлення замовлення мають можливість попросити про додатковий час — у такому випадку штраф на них не накладатиметься. Варто зазначити, що McDonalds не перша компанія у Великій Британії, що звернулася до послуг приватного оператора автостоянок. Наприклад, подібний ліміт часу для своїх клієнтів, які приїжджають на машинах, ввела мережа супермаркетів Tesco.


Фігурист-письменник

Олімпійський чемпіон з фігурного катання Олексій Ягудін презентував автобіографічну книгу «НАPROЛОМ», у якій украй відверто розповів про своє життя, передають РІА «Новости». Ця книга була написана ще 2003 року й видана в Японії. «Тоді ще я співпрацював із Ліндою Прауз, якій і надиктовував свої спогади. Часом важко було пригадати щось із дитячих років, адже життя насичене різними подіями, які витісняють одна одну з пам’яті. У важкі миті допомагала мама, яка щось підказувала, підправляла. Загалом досвід такої роботи мені був приємний і цікавий, — розповів Олексій. — Я намагався якомога відвертіше розказати про все, що відбувалося в моєму житті. Хотілося, щоб читачам стали зрозумілими багато епізодів, про які мене так часто питали й журналісти, й вболівальники. Звичайно, дещо я залишив поза кадром, але загалом старався не кривити душею... Життя людини складається з певних етапів, постановки цілей і їхнього досягнення. У моєму житті завершився один етап, про який розповідається у цій книзі. Зараз я починаю новий, з чистої сторінки. Можливо, через якийсь час з’явиться бажання розказати і про нього також. За словами Олексія Ягудіна, він не виключає можливості продовження своєї письменницької кар’єри.

Газета: 
Рубрика: