Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

МОЗАЇКА

28 лютого, 2007 - 00:00
ПРИНЦ УЕЛЬСЬКИЙ ЧАРЛЬЗ

Етикетка від принца

На аукціон Сотбіс у Нью-Йорку виставлена акварель принца Уельського Чарльза «Роща», яка стала етикеткою знаменитого вина «Шато Мутон-Ротшильд» урожаю 2004 року, повідомляють РІА Новини. За традицією, на етикетках для вина з льохів замка Ротшильдів вміщуються картини всесвітньо знаменитих художників. Так, пляшки цього елітного бренду прикрашали ілюстрації полотен Пабло Пікассо, Марка Шагала, Сальвадора Далі. Нинішній власник виноградника Ротшильдів у Бордо баронеса Філіппіна де Ротшильд зупинила свій вибір на роботі принца Чарльза, який зобразив красу півдня Франції.

На торги, які триватимуть до 10 квітня, виставлені й інші ескізи з колекції етикеток до вин, починаючи з 1945 року. Саме вино буде виставлене на аукціон 28 лютого. За оцінкою торгового дому, ціна за 15-літровий бутель «Шато Мутон-Ротшильд» може сягнути $885 тисяч. Пляшки 2000 року продаватимуться за ціною від 15 до 25 тисяч доларів.

Тайванський «Робінзон»

Житель Тайваню провів дев’ять днів на скелі в очікуванні допомоги, харчуючись одним листям, повідомляють РІА Новини, посилаючись на тайванські ЗМІ. За словами пожежників, які протягом трьох годин визволяли нещасного з його мимовільного ув’язнення, тайванець з’їв усе листя, до якого він зміг дотягнутися. 49-річний Чжун Цзіньфу впав з обриву на скелю, розташовану на висоті приблизно 30 метрів над землею. При падінні він не постраждав, але вельми швидко зрозумів, що самому йому звідси не вибратися. На цій скелі Чжун і зустрів Новий рік свині за місячним календарем, який настав 18 лютого. Наступного ранку він почув гучні звуки фейєрверків, які запускали жителі сусіднього села, й спробував привернути увагу гучними криками та свистом, однак селяни його не почули. Врятував Чжуна від голодної смерті фотограф, який прогулювався неподалік у пошуках цікавої фактури. Фотограф викликав пожежників, які й зняли Чжуна зі скелі. Стан врятованого не викликає у лікарів побоювань. Він здоровий, але дуже голодний.

Штраф за гавкання

У місті Кліфтон, штат Нью-Джерсі, США, місцева влада вводить обмеження на собаче гавкання, повідомляє lenta.ru із посиланням на агентство Associated Press. Тепер «галасливими» собаками будуть визнаватися ті, які гавкають понад 30 хвилин протягом двох днів поспіль. Як очікується, штраф за собаку, яка порушує суспільний спокій складе близько 250 доларів. У міській адміністрації пояснили, що закони про шум, які можна застосувати до неспокійних собак, уже існують, однак на практиці їх застосувати дуже важко.

Газета: 
Рубрика: