Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

МОЗАЇКА

3 березня, 2009 - 00:00


Супермен за... долар

Примірник збірки коміксів «Action Comics No.1», в якому вперше з’явився персонаж Супермен, виставлений на аукціон на сайті ComicConnect. Початкова ціна лоту складає один долар, однак, як розраховують упорядники аукціону, вона виросте в багато разів із початком торгів. Збірка «Action Comics No.1» вийшла друком у червні 1938 року. На сьогодні у світі нараховується близько 100 примірників, що збереглися в різному стані. Кожна збірка в хорошому стані оцінюється в $126 тисяч. За даними FoxNews, анонімний власник виставленої на аукціон збірки придбав її 1950 року в дев’ятирічному віці, позичивши в батька 35 центів, пише Lenta.ru.

«Ця збірка коміксів — початок усього, до неї не було ні супергероїв, ні людей, які вміють літати, та й самі комікси не були особливо популярні, це найголовніша книжка в історії коміксів», — заявив Стівен Фішлер, співвласник ComicConnect.


Дихання весни

Нью-йоркський ботанічний сад — один із найстаріших і найбільших ботанічних садів у світі. Натхненні побаченим 1889 р. в Лондоні ботанічним садом Кью-Гарденз, ботаніки доктор Натаніел Лорд і його дружина Елізабет Бріттон повернулися до Нью-Йорка з наміром створити щось подібне. Усього за два роки основу майбутнього саду було закладено в глибокій долині річки Бронкс і на прилеглих 16 га одвічного лісу. Наступним етапом було освоєння території площею 101 га — це колишня тютюнова фабрика Лорілларда, де робився нюхальний тютюн із додаванням пелюсток троянд, які вирощувалися й досі вирощуються тут же. Наприклад, оранжерею Інід Гаупт сьогодні становлять 11 критих галерей із орхідеями, папоротями, пальмами, кактусами та тропічними квітами. До речі, в приміщенні музею зберігається гербарій із багатьох тисяч засушених рослин; є і своя велика книгозбірня, яка займає одне з перших місць у США щодо зібрань праць про флору та фауну світу.

Газета: 
Рубрика: