Коса-віночок і колоски
Ганна Пославська, володарка титулу «Міс Україна-Всесвіт», презентувала національний костюм, в якому представлятиме нашу країну на Міжнародному конкурсі краси «Міс Всесвіт-2010». Це оригінальне вбрання придумала український дизайнер Марина Ассаулюк. Сукня створена зі справжніх колосків і представлена у вигляді снопа пшениці, прикрашеного блакитною стрічкою. Над створенням сукні дизайнер працювала близько чотирьох місяців, кожен колосок пришитий вручну, всього на створення костюма пішло кілька тисяч колосків, повідомляє Рейтер. Також Пославська продемонструвала й зачіску, з якою дефілюватиме на сцені конкурсу, тут дівчина також відзначилася оригінальністю. На сцену дівчина вийде з косою-віночком у стилі колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. А на традиційному благодійному аукціоні Ганна Пославська представить картину з соняшниками, яку сама вишивала півроку. Нагадаємо, міжнародний конкурс краси «Міс Всесвіт-2010», відбудеться 23 серпня в Лас-Вегасі в Mondalay Bay Resort & Casino. У конкурсі візьмуть участь близько 80 дівчат, у тому числі представниця України, 23-річна Ганна Пославська з Нової Каховки.
Спробуємо страви карпатської кухні
21 та 22 серпня в селі Спас на Коломийщині (Івано-Франківська область) відбудеться перший в Україні фестиваль автентичної карпатської кухні, екологічної та органічної, заснованої на цілющих травах і лісових дарах. Фундатор фестивалю — Дослідний інститут органічного сільського господарства Швейцарії — представить європейських виробників біологічної продукції та традиційні страви тих країн у блоці «Кулінарна спадщина Європи». Громада села Спас пригощатиме «спаською замащінкою», котру вже скуштували охочі на майстер-класі в Національному центрі народної культури — Музеї Івана Гончара. За словами організаторів, під час фестивалю традиційної карпатської кухні записуватимуть рецепти автентичних наїдків, аби згодом видати книжку «Родинна кулінарія». Учасники фестивалю скуштують понад 100 страв за старовинними рецептами карпатських родин. Заплановано приготувати найбільшу в світі порцію грибної юшки — і все це з екологічно чистих інгредієнтів, значна частина яких — сертифіковані органічні продукти. Близько 20-ти садиб представлять на конкурс наїдки, приготовлені за старовинними рецептами, а журі назве найкращих кулінарів, повідомляє Леся ТУГАЙ, Івано-Франківськ.