Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

МОЗАЇКА

17 вересня, 2008 - 00:00


Міні-верблюд

Археологи знайшли останки верблюда, який, за словами вчених, був помітно менший своїх сучасних родичів. Про це повідомляє AP. Щелепа верблюда, який мешкав у цьому районі понад мільйон років тому, була виявлена на північний схід від Дамаску, в регіоні Пальміра. Вчені заявляють, що вона, ймовірно, належала невідомому науці виду. Для підтвердження цієї гіпотези необхідно провести низку додаткових досліджень. Рік тому в цьому регіоні вчені виявили останки гігантського верблюда, пише lenta.ru. Він був майже вдвічі вищий сучасного, майже як африканський слон. Нове відкриття, за словами вчених, дозволяє пролити світло на еволюцію цих тварин.


Мисливські «видіння»

На заході Австрії немолодий мисливець спробував застрелити припарковану машину, прийнявши її за дикого кабана, повідомляє агентство France Presse з посиланням на місцевий ЗМІ. 67-річний любитель полювання стріляв із розташованого на відстані вісімдесяти метрів від мети укриття. Куля прошила автомобіль наскрізь, не заподіявши шкоди водію, який відпочивав неподалік. Стрілець був затриманий поліцією, пише lenta.ru. Тест на алкоголь не виявив у затриманого ознак сп’яніння. Невдалий мисливець буде оштрафований за спробу спричинення шкоди здоров’ю людини.


Спроба №25

Житель Непалу, 24 рази невдало одружившись, нарешті знайшов сімейне щастя зі своєю 25 дружиною, повідомляють РІА «Новости», посилаючись на телерадіокорпорацію «Бі-Бі-Сі». Рамчандра Катувал із містечка Санкхувасаві нещодавно відсвяткував сім років від дня одруження зі своєю 25 дружиною. За його словами, останній шлюб є для нього «щасливою подорожжю», на відміну від усіх попередніх. Уперше непалець одружився у віці 26 років. Дружина кинула його, втікши з коханцем, так само вчинили й інші. З усіх своїх супутниць життя, які змінювали одна одну протягом 16 років, Катувал добре пам’ятає лише дев’ять. «Моя друга дружина також втекла, і третя... 24 також втекла. І я вирішив більше не одружуватися», — каже Катувал. Однак 23-річна Шарада примусила Рамчандру змінити своє рішення. Тепер у свої 49 років він щасливий у шлюбі й клянеться, що цей буде останнім.

Газета: 
Рубрика: