Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На Путіна і Трампа нема запиту

Майстри воскової фігури — про проблеми з бізнесом під час пандемії
26 серпня, 2020 - 10:56
ФОТО REUTERS

Для Зенг Шена, директора в Шанхайськй мистецькій майстерні, ця осінь повинна була стати благом для бізнесу: з президентськими виборами в США попит на воскові копії Дональда Трампа повинен був зрости. Натомість розповсюдження коронавірусу зупинило нові замовлення та затримало закордонні подорожі, в тому числі до Сполучених Штатів.

«Туристичні майданчики, парки розваг, будинки відомих людей тимчасово не відкриваються», — сказав ЗеНГ. «Оскільки вони не можуть відновити роботу, ми не можемо отримувати нові замовлення.»

Майстерня Shanghay Maiyi Arts була заснована в 2012 році, як виробник і постачальник воскових фігур. Розташована на околиці Шанхаю, приблизно в годині їзди від центру міста, її виставковий зал також є парком музею, де гості можуть позувати поруч із репліками північнокорейського лідера Кім Чен Іна, зірки бойових мистецтв Джекі Чана та багатьох інших відомих людей.

Зенг каже, що до 2019 року компанія постачала клієнтам до 700 фігур щорічно, при цьому приблизно третина їздить за кордон. Однак вірус вплинув на замовлення двічі: спочатку в Китаї, коли заводи закрилися, а потім за кордоном. Зенг зазначає, що найважче скласти репліку обличчя. Один місяць може піти дизайн і ліплення ідеальних рис. Компанія використовує фахівців для виготовлення реплік волосся та одягу. Робота над фігурою від початку до кінця може зайняти три місяці.

Аліса ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: