Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Не сміття, а ресурс»

На Львівщині провели Всеукраїнський екологічний конкурс
8 грудня, 2020 - 12:05
СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ — ДМИТРО КОРМIШИН З РОБОТОЮ «ЗИМУЮЧI ПТАХИ» / ФОТО «Дню» НАДАЛИ В ЯНПП

Ініціатор акції — Яворівський національний природний парк. Відбувся такий захід уперше. Був присвячений Всесвітньому дню вторинної переробки і набрав розголосу по всій Україні. Про це «Дню» розповів директор ЯНПП Михайло БІЛЯК. І додав, що мета конкурсу — формування у молоді дбайливого ставлення до природи, формування екологічної культури у дітей і батьків, а головний акцент акції — проблема засміченості довкілля.

Спеціалісти з екоосвіти природоохоронної установи розробили умови конкурсу «Не сміття, а ресурс» для учнів 1— 9 класів, де було зазначено, що саморобки повинні мати практичне значення, і поширили інформацію через соціальні мережі.

Загалом, кажуть, про захід дізналися 40 тисяч людей. Упродовж десяти днів на електронну скриньку ЯНПП надій#шло 436 світлин, де було продемонстровано, що, власне, можна зробити з побутового сміття — корисного і цілком придатного для користування. Зокрема, вази і вазони, свічники, підставки для шкільного приладдя. І це була як індивідуальна творчість, так і колективна (наприклад, від будинків дитячої творчості).

Географія конкурсу «Не сміття, а ресурс» — Кривий Ріг, Запоріжжя, Львів, Полтава, Київ, Харків, Рівне, Обухів, Долина, Кропивницький, Прилуки, Великі Мости, Луцьк, Бердичів, Полтава, Нікополь... Взяли участь у конкурсі й учні сільських шкіл.

Переможцями визнані діти з Великих Мостів, Кропивницького та Кривого Рога, і це — Кушка Мар’яна, Анна Рєзнік, Павло Дулов, Антон Цапков та Дмитро Кормішин, які отримали за свої старання та креативність екологічні торбинки.

Тетяна КОЗИРЄВА, День», Львів
Газета: 
Рубрика: