Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ОРИГIНАЛИ

23 лютого, 2005 - 00:00

Їстівна книжка

Художник-мініатюрист Анатолій Коненко з Омська зробив із печива книжку, в якій зібрані прислів’я та приказки російського народу. Як пояснив художник, усі сторінки книжки й навіть торець зроблені з печива, купленого в магазині. Це цілком їстівна книжка, зазначає автор. Як передає Інтерфакс, виготовлення книжки тривало всього декілька днів. Набагато більше часу знадобилося, щоб підібрати технологію нанесення тексту на печиві. Треба було зробити так, щоб напис не розпливався. Художник відполірував поверхню, зберігши орнамент, наніс «секретний» склад і перетворив пористий матеріал на ідеальну глянсову сторінку. Перед Новим роком Коненко виготовив першу у світі книжку з льоду. Тепер він розробляє технологію тривалого зберігання таких творів. Коненко розповів, що найближчим часом збирається зробити книжки з бісеру й береста.

Найпотворнішу будівлю Британії знесуть

Британський телеканал Chanel4 пропонує своїм глядачам шляхом голосування визначити найгіршу архітектурну споруду країни. З остаточного списку спочатку буде вибрано 10 будівель, які, на думку телеглядачів, найбільше спотворюють вигляд Великобританії, повідомляє Lenta.ru. Потім фахівці з архітектури визначать «переможця». Ця будівля буде зруйнована восени 2005 року, а на її місці зведуть нову, яка, як передбачається, відповідатиме естетичним уподобанням британців. Голосування вже почалося. Автор ідеї — президент Королівського Інституту британських архітекторів Джордж Фергусон. Він давно запропонував позначати у списках найпотворніші будівлі значком «Х». Відповідні помітки в його паперах стоять навпроти автобусної станції в Нортхемптоні, відділення поліції в Ланкастері, готелю «Шетланд» в Леруїці та семиповерхового будинку 1960-х років у Пензасі.

Власники телеканалу вважають, що їхній проект матиме великий успіх. Раніше телеканал ВВС пропонував своїм глядачам вибрати будівлю, гідну того, щоб її відновили. Кароліна Росс Пірі, продюсер Chanel4, сказала: «Реставрація — це турбота про збереження минулого, а руйнування — опікуванням майбутнім». Про процес руйнування та початок будівництва нової будівлі буде знята чотирисерійна телепередача.

Автомобільний номер коштує мільйон

Житель Гонконга купив на аукціоні минулими вихідними автомобільний номерний знак за 7,1 мільйона гонконгських доларів (910 тисяч доларів). Як повідомляють podrobnosti.ua, невідомий чоловік, чиє обличчя приховувала маска, купив номерний знак із цифрою 12, що на кантонському діалекті звучить як «звичайно легко». Це найдорожчий автомобільний номер, куплений у Гонконзі з 1997 року, коли місто перейшло під управління Китаю. Однак найдорожчим залишається номерний знак із цифрою 9 (звучить як «нескінченний» на кантонському діалекті). Його купив гонконгський бізнесмен за 13 мільйонів гонконгських доларів 1994 року.

Підготувала Катерина ЗОРКІНА, «День»
Газета: 
Рубрика: