Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Пацюки та пітони вміють показувати фокуси

15 травня, 2003 - 00:00

18 травня в Міжнародному центрі культури й мистецтв (Жовтневий палац) уперше в нашій столиці відбудуться гастролі Московського театру ілюзії під керівництвом відомого ілюзіоніста і дресирувальника Анатолія Ляшенка.

Гості покажуть одну з кращих своїх вистав — «Карнавал чудес», який з однаковою цікавістю дивляться й діти, й дорослі. У «карнавалі» глядачі зможуть познайомитися з унікальними номерами з програм великих магів і чародіїв різних країн і різних часів: Гуддіні, Соркара, Зигфріда, Роя, Кіо, Девіда Копперфілда і Анатолія Ляшенка. Наприклад, артисти пройдуть крізь товсте скло, працюючий вентилятор і навіть крізь людину. Ілюзіоністи піднімуться у повітря без допомоги мотузок, факіри розріжуть дівчину на частини, а потім складуть її тіло, як трансформер. На публіку чекають незвичайні трюки з вогнем і водою, веселі і забавні номери клоунів. У трупі театру, поряд з людьми, працюють екзотичні тварини. Вони дуже талановиті й з’являться перед глядачами у несподіваному вигляді. Так, примою колективу є крихітна свинка Дося. Ілюзійні трюки покаже... шимпанзе Яні. У фокусах беруть участь крокодил, качки, голуби, пацюки, папуги і навіть 29 кілограмовий тигровий пітон Торрі. Виступить і дуже рідкісний хижак із джунглів Замбії — носуха коаті, що зовні трохи схожа на нашу лисицю. Таких особин у світі залишилося усього лише близько 500, і їх занесено до «Червоної книги».

У репертуарі Театру ілюзії 11 вистав, не схожих одна на одну («Незвичайні пригоди Домовика», «В гостях у казки», «Свято дитинства», «Карнавал чудес», «Вам на щастя», «У вас у гостях чарівники», «Відпочивайте з нами!», «Фокуси — це дуже просто!», «Парад атракціонів» та інше). За свою 15-річну історію трупа з успіхом гастролювала в багатьох країнах світу. Тепер у киян є нагода оцінити майстерність цього унікального колективу. На нашу публіку чекає яскраве і незабутнє шоу, яке принесе задоволення всім, хто вірить у диво.

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: