Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Познайомитися з містом

Дитячі путівники з елементами гри та стильними ілюстраціями допоможуть малюкам якнайкраще пізнати міське середовище
18 липня, 2014 - 13:58

Незабаром у видавництві Laurus побачить світ серія дитячих путівників містами України «Моє маленьке місто», розрахована на читачів молодшого шкільного віку. З огляду на юну аудиторію, акцент у книжках зроблено на лаконічних цікавих текстах і великій кількості ілюстрацій. Також путівники містять ігри та оригінальні завдання для читачів. За задумкою видавців, ці путівники не лише розповідатимуть малюкам про історію та культуру міст, а й надихатимуть на власне дослідження міського простору.

Перший у цій серії путівник — «Мій маленький Київ» — можна буде купити вже цього літа. У ньому автори пропонують дитині пройтися маршрутом від Золотих воріт до Андріївського узвозу. Ілюстрації до нього створили Олена Старанчук і Олег Грищенко.

«Наш путівник ще, по суті, не завершено. Завершити його має читач, до якого потрапить ця книжка. Ми залишили простір для малечі — вони можуть щось домалювати, розфарбувати, дописати. Сподіваємося, що й завдання по першому київському маршруту їм теж будуть цікаві, — розповідає Анастасія Денисенко, редакторка серії дитячих путівників. — Нам здається, що це вдалий шлях залучити дітей до осмислення середовища, коли отак у формі гри запропонувати зіставити реальне оточення і певну інформацію про нього, із власними враженнями. Також дивилися зразки іноземних видань. Наприклад, мені імпонує те, як написала путівник Ізраїлем для дітей Лінор Горалік — легкі тексти з гумором, для веселої прогулянки, а не нудної екскурсії. Плануємо за київськими міськими мотивами деякі акції, вже коли книжка вийде — там сподіваємося почути відгуки читачів. А оскільки це — серія, то врахувати думки та побажання можна буде в наступних випусках».

Видавництво також планує видати дитячі путівники Львовом, Черніговом, Одесою та Харковом.

Ілюстрацію надано видавництвом Laurus

Марія СЕМЕНЧЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: