Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ротань: перший хет-трик за «Динамо»

7 липня, 2005 - 00:00

Сергій Корниленко та Руслан Бідненко, які виступали в «Дніпрі» на умовах оренди, підписали контракти з клубом на 3 і 2,5 роки відповідно, повідомляє офіційний сайт ФК «Дніпро». З неофіційної інформації сайту champion.com.ua стало відомо, що перехід Ротаня в «Динамо» обійшовся киянам практично без грошової компенсації, у зв’язку з зацікавленістю «Дніпра» колишніми гравцями киян Корниленком та Бідненком.

А у вівторок новим капітаном самарської команди «Крылья Советов» футболісти вибрали українського півзахисника Андрія Гусіна, повідомляє офіційний сайт клубу. Віце-капітанами стали Денис Ковба та Карен Дохоян. Нагадаємо, що Гусін перейшов у «Крылья Советов» на правах вільного агента цієї зими після того, як не захотів продовжувати контракт із київським «Динамо». На даний момент з чотирма м’ячами Гусін є кращим бомбардиром самарської команди.

Разом iз Харісоном Омоко й Олександром Ситником, про можливий перехід яких iз «Динамо-2» в «Арсенал» уже повідомлялося, на збір канонірів прибув також Дмитро Воробей. Футболіст, який належить «Динамо», як і Ситник, у складі молодіжної збірної недавно брав участь у фінальному турнірі чемпіонату світу, де й сподобався головному тренерові «Арсеналу» Олександру Баранову.

Втім, головною новиною наразі стала інформація, що фінальний турнір першості Європи 2008 року серед футболістів, вік яких не перевищує 19-ти років, може пройти в Україні. Про це на прес-конференції повідомив виконавчий директор проекту Євро-2012 в Україні Іван Федоренко. «УЄФА, з огляду на нашу роботу, упевнений, дозволить нам проведення в 2008 році чемпіонат Європи серед 19 річних. Його фінансуванняповністю бере на себе УЄФА, і ми розглядаємо можливість його проведення в Донецьку й Маріуполі, у Києві й області. Це говорить про довіру до нас самої УЄФА», — заявив Федоренко. На думку функціонерів, ця довіра є непоганим авансом Україні у її прагненні разом із Польщею провести чемпіонат Європи-2012. Але, конкуренти, звісно, не здаються. Парламент Угорщини схвалив висування кандидатури країни на проведення фінальної частини футбольного чемпіонату Європи-2012 року. Угорщина претендує на проведення Євро-2012 у спільній заявці з Хорватією. На проведення чемпіонату Європи- 2012 крім нас з поляками претендують Італія, Греція, Туреччина й Росія. Для Угорщини це вже третя спроба одержати футбольну першість континенту. На Євро-2004 Угорщина претендувала разом iз Австрією, на Євро-2008 — як самостійний організатор.

І про останні новини від віце-чемпіона країни. У вівторок «динамівці» провели двосторонній двобій на полі ялтинського стадіону «Авангард». Гравці були розбиті на дві команди. Перемогу з рахунком 7:2 святкували «помаранчеві», де капітаном був Валентин Белькевич. Причому після першого тайму «білі» (так умовно назвали команди), завдяки наполегливості Едгараса Чеснаускіса, перемагали 1:0. Але в другій половині натиск «помаранчевих» і травма, яку одержав захисник «білих» Юрій Дмитрулін (про ступінь серйозності ушкодження стане відомо після повернення команди в Київ), не залишили останнім ніяких шансів. По три м’ячі в переможців провели два «джокери» киян Руслан Ротань і Сергій Ребров (один з пенальті). Красивий гол головою після подачі із флангу Горана Гавранчіча провів Максим Шацьких (на рахунку Макса також дві результативні передачі). А Чеснаускіс при рахунку 1:1 під час швидкої контратаки вразив ворота суперників, зробивши таким чином дубль. Тренерський штаб «Динамо» використав у матчі всіх футболістів, що перебувають на зборі. Сьогодні динамівці вже повернулися в Київ.

Юрій ЗЕЛІНСЬКИЙ, «День»
Газета: 
Рубрика: