Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Руслана Пономарьова обікрали... На 13 пунктів

17 липня, 1999 - 00:00

Багатостраждальний чемпіонат світу, який кілька разів переносився, в кінці липня нарешті відбудеться в Лас-Вегасі. Нагадаємо, що в ньому зіграють три українських шахісти: львів'янин Василь Іванчук, харків'янин Олександр Зубарев і наймолодший гросмейстер світу Руслан Пономарьов із Краматорська. Кореспондент «Дня» зв'язався з Русланом і попросив розказати про хід підготовки.

— Першим моїм суперником стане шахіст із Катару Аль-Модяхи. Незважаючи на те, що він не дуже добре відомий і має рейтинг всього лише 2530, подивившись чимало його партій, я пересвідчився, що азіатський шахіст — далеко не подарунок. Йому «ставив руку» московський гросмейстер Олексій Кузьмін. У разі успіху в першому колі на мене чекає болгарин Веселін Топалов, який упродовж багатьох років стабільно входить до десятки найсильніших шахістів світу.

До розмови підключився тренер Руслана — Борис Пономарьов: «Жеребкування не назвеш вдалим для нас. Найобразливіше, що воно мало б пройти по-іншому. Але Руслану не зарахували результати турніру в Бельфорі, де він додав до рейтингу 13 пунктів. Гадаю, справа честі Федерації шахів України добитися від ФІДЕ, щоб швидко усунули якщо не помилку, то хоча б її наслідки. Час іще є, і треба змiнити склад пар.

Петро МАРУСЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: