Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Сьомий тиждень поспіль

У місті Лева триває акція #львівзустрічає
25 квітня, 2022 - 15:55
Відома на увесь світ оперна співачка Соломія Крушельницька, 150-річчя від дня народження якої на державному рівні відзначатимуть у вересні 2022 року

Йдеться про благодійну культурну ініціативу Асоціації галеристів за участю Львівської міської ради, і це – серія безкоштовних подій для вимушено переміщених особі, яких у Львові з любов'ю називають гостями міста. Програма включає легкі ознайомчі прогулянки вулицями, парками та мистецькими просторами Львова, які проводять засновники та працівники місцевих культурних інституцій.

Акцію #львівзустрічає вже можна назвати доброю традицією, бо стартувала вона шість тижнів тому і з кожним новим тижнем, кожною новою програмою нарощує темпи. 

Фрагмент вистави «За двома зайцями» Театру Заньковецької, яку можна відвідати у межах акції  #львівзустрічає

На 25 квітня – 1травня (понеділок – неділя) втілювачі проєкту підготували аж 19 подій, і вони – дуже-дуже різнопланові й не тільки для дорослих – для дітей також.

Отже, гостей міста запрошують, зокрема, до львівського Органного залу, до Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької, на майстер-класи з бісероплетіння до Музею  історії релігії, а ще – до меморіального музею нашої знаменитої на увесь світ оперної діви Соломії Крушельницької, і це будуть майстер-клас для дітей та дорослих від працівників закладу «Створи костюм для артистки» та мультиплікаційна програма для дітей з музикою Героя України Мирослава Михайловича Скорика. Також передбачені екскурсії Музеєм історії електрифікації Львівщини (є у Львові й такий) та арт-екскурс від Світлани Стоян «Зустріч ІІІ. Від Античності до Проторенесансу» у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа».

Відома на увесь світ оперна співачка Соломія Крушельницька, 150-річчя від дня народження якої на державному рівні відзначатимуть у вересні 2022 року

Щодо концертів у львівському Органному залі, що його працівники добрали для зацікавлених в участі у музичні частині ініціативи #львівзустрічає найкращих виконавців – йдеться, зокрема, про Олену Мацелюх – провідну органістку, солістку Львівської національної філармонії та Рівненської філармонії, а також Будинку органної та камерної музики у Львові, яка виступає зі своїми концертними програмами по всій Україні і постійно гастролює у Швейцарії, Німеччині, Франції, Іспанії, Польщі, Чехії, Данії та США.

Фрагмент вистави «Наталка Полтавка» Театру Заньковецької, яку можна відвідати у межах акції  #львівзустрічає

Не менш цікавими і приємними будуть й концерти «Вівальді. «Пори року»  та «Українська камерна музика. Відкриваємо найкрасивіші куточки цього всесвіту» разом з львівськими віртуозними музикантами скрипалем Адріаном Боднаром та піаністкою Світланою Позднишевою.

То долучайтеся!

Органістка Олена Мацелюх

З повною програмою на тиждень акції «Львів зустрічає. Мистецтво, прогулянки, спілкування» можна ознайомитися тут.

Автори проєкту просять взяти до уваги, що на деякі події обов'язкова попередня реєстрація. І з тим – жодних проблем, бо у програмі все-все детально розписано.

 

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів. Фото із соціальних мереж та сайту Театру Заньковецької
Газета: 
Рубрика: