Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Сорокам на замітку»

23 лютого, 1999 - 00:00

Для цього вам знадобляться: керамічний горщик, декоративна тасьма, мох, люрексова нитка, головки дрібного маку, листя евкаліпта, плід евкаліпта та золотистий нітроспрей.

Почнемо з «крони»: мнучи газету й фіксуючи її котушковими нитками, виготовляємо сферу. Поверх неї за допомогою клейового пістолета наклеюємо листя евкаліпта, як лусочки. Потім обмотуємо всю сферу тонкою павутинкою люрексової нитки, іноді фіксуючи її клеєм. Навіть потрібно зафарбувати золотим спреєм горщичок і головки дрібного маку, а також плід евкаліпта (його можна замінити великим жолудем, мушлею чи красивою намистинкою). Потім приклеюємо до «крони» стовбур із міцної деревини, декоруємо його золотистою стрічкою й починаємо «посадку». Зручніше за все скористатися оазисом (губкою для сухоцвітів) або можна використати пінопласт. Після закріплення стовбура оазис можна задекорувати мохом. І остання стадія — промені. Їх ми позначаємо головками маку за чотирма сторонами світу, і в центрі фіксуємо плід евкаліпта.

Тепер вам доведеться довго відганяти сорок, і якщо ви упораєтеся з цим, ваш бонсай теж проживе кілька десятків років. Гарантія!

Наталя БОРЦОВА, фітодизайнер
Газета: 
Рубрика: