Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

СПОРТ

2 серпня, 2006 - 00:00

Правила нафтопереробки — у спорт

Найближчим часом експерти одного з науково-дослідних інститутів Росії, що спеціалізується на нафтопереробці, в рамках Російського державного університету фізичної культури, спорту та туризму (РДУФК) будуть залучені до наукових досліджень відновних можливостей людського організму. Про це Агенції спортивної інформації «Весь спорт» повідомив ректор РДУФК професор Олександр Блеєр. «Фахівці цього НДІ розробили метод прискорення хімічних процесів на прикладі нафтопереробки, — розповів Олександр Блеєр. — Наша спільна ідея полягає в тому, щоб адаптувати це ноу-хау до людського організму. Щоб було зрозуміло: в процесі фізичних навантажень у м’язах нагромаджується молочна кислота. Період її повного розпаду — до декількох діб, і до цього часу про повноцінне відновлення спортсмена не може йтися. Ми хочемо прискорити цей хімічний процес настільки, щоб період повного розпаду молочної кислоти скоротився до декількох хвилин». На думку Блеєра, для багатьох циклічних видів спорту — бігу, веслування, велоспорту, лижних перегонів — це буде революційний прорив у теорії та практиці відновлення організму.

Зідана хочуть працевлаштувати

Президент і генеральний директор французької компанії «Данон» Франк Рібу не виключає можливості довірити пост у правлінні компанії видатному футболістові Зінедіну Зідану, повідомив він у інтерв’ю, опублікованому в понеділок у газеті Financial Times. Він вважає цілком реальною присутність легендарного футболіста, що закінчив виступи у великому спорті, в керівництві його компанії. Колишнього капітана французької збірної з футболу з «Даноном» зв’язують давні партнерські стосунки, зазначає Інтерфакс. Декілька років тому він підписав контракт з компанією на 11 років, що передбачає підтримку ним усіх дитячих добродійних акцій і соціальних програм компанії в усьому світі.

За симуляцію — дискваліфікація

УЕФА в понеділок оприлюднила чергову редакцію дисциплінарного кодексу, який діятиме в поточному сезоні. Одним із нових його положень стане покарання футболістів за симуляцію на полі — подібне порушення тепер може каратися дискваліфікацією на два матчі або на обумовлений термін. У числі інших нововведень кодексу посилення покарання за протиправні дії футболістів, які зачіпають честь і гідність суперників шляхом образи їх расової, етнічної чи релігійної приналежності. Подібна провина каратиметься дискваліфікацією мінімум на п’ять матчів, зазначає Eurosport.

Якщо ж елементи расизму виявлятимуть уболівальники якогось клубу чи збірної, то це обернеться штрафом не менше ніж 30 тисяч швейцарських франків (19 тисяч євро). У числі додаткових покарань клубу чи національної асоціації: проведення від одного матчу без глядачів, дискваліфікація стадіону, присудження технічної поразки, скорочення очок чи навіть зняття зі змагань. Також вводиться поняття «негідна поведінка команди», яке УЕФА визначає як покарання попередженням не менше п’яти гравців однієї команди в одному матчі з футболу і трьох — з міні-футболу. Подібне порушення тепер може також призвести до додаткових дисциплінарних санкцій.

Окремо прописано статтю про допінгові порушення, яку приведено у відповідність зі стандартами Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА). Нарешті, УЕФА черговий раз підтвердив, що ухвали, прийняті арбітром під час матчу, залишаються остаточними і не підлягають оскарженню в судовому порядку, повідомляє NEWSru.com.

Газета: 
Рубрика: