Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

СПОРТ

На турнірі пам’яті Івана Піддубного вигравали переважно росіяни. В українців лише одна «бронза»
5 лютого, 2004 - 00:00

На турнірі пам’яті Івана Піддубного вигравали переважно росіяни. В українців лише одна «бронза»

У Москві пройшов Міжнародний турнір з греко-римської боротьби пам’яті відомого українського борця Івана Піддубного. Україну на цьому змаганні представляли 14 чоловік, а призером став лише один. У вазі до 74 кг «бронзу» виборов Рустам Аджи. Однак такому виступу є своє пояснення.

Як повідомили www.champion.com.ua у федерації спортивної боротьби України, на ці змагання наші співвітчизники їздили третім складом. У переважній більшості категорій у Москві перемогу святкували росіяни. До речі, в Україні також проводиться турнір пам’яті Івана Піддубного, який проходить на батьківщині відомого борця, в селі Красенівка Черкаської області, проте не має статусу міжнародного...

Вся надія на Грушину та Гончарова

Стартовий день чемпіонату Європи з фігурного катання, що проходить нині в Будапешті, видався для українців малоприємним. Після виконання кваліфікації у чоловіків українець Віталій Данильченко показав лише п’ятий результат у групі В та дев’ятий у загальному переліку. Два перших місця після кваліфікаційної програми — у француза Брайана Жуберта та росіянина Євгена Плющенка. Справжня невдача сталася для українців у змаганнях спортивних пар. Зі змагання знявся найсильніший дует України Тетяна Волосожар та Петро Харченко, який був одним із претендентів на медаль. Усьому причина травма Петра Харченка, який ушкодив руку, повідомляє champion.com.ua. Ще один український дует, Марина Бєлоглазова та Олександр Бех, після виконання короткої програми зайняли 13-е місце. Лідерство серед спортивних пар захопили росіяни Тетяна Тотьмянін і Максим Марінін. У вівторок у боротьбу вступили танцювальні дуети та жінки. У змаганні пар Україну представляють одні з головних претендентів на перемогу Олена Грушина та Руслан Гончаров, які після першого дня змагань посідають третє місце та менш досвідчені Юлія Головіна й Олег Войко, яким поки що не знайшлося місця в чільній десятці. У боротьбі за перемогу серед жінок змагатимуться Олена Ляшенко, Ганна Маньяченко та Ольга Орлова.

Газета: 
Рубрика: