Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

СПОРТ-ЕКСПРЕС

11 січня, 2005 - 00:00
ФОТО РЕЙТЕР

Кличко-старший може вийти на ринг весною

Чемпіон світу у суперважкій категорії за версією WBC українець Віталій Кличко свій наступний бій проведе проти одного з боксерів, які у рейтингу кращих входять до першої десятки. Про це наш спортсмен сказав в інтерв’ю «Спорт-експрес». Крім того Кличко-старший зауважив, що майбутній поєдинок буде добровільним захистом титулу чемпіона.

Що ж до обов’язкового двобою з Хасімом Рахманом, то Віталій зауважив: «У мене є час до липня цього року. Хоча й існує ймовірність, що я вийду проти Рахмана вже весною, оскільки чекати до літа не збираюсь. Утім, остаточного рішення слід чекати після переговорів з телеканалом НВО та наради нашої команди».

Агахова хоче до Англії

Нападник донецького «Шахтаря» Джуліус Агахова повідомив, що має намір продовжити кар’єру в одному з англійських клубів прем’єр-ліги. «Мій агент постійно працює для того, щоб організувати мій перехід в англійський клуб, — повідомив Агахова в інтерв’ю Skysports. — Мені дуже подобається сама ідея виступу в Англії. Я не переїхав туди раніше тільки через недостачу досвіду виступів в єврокубках, а не через свою гру».

Ілля Близнюк має намір стати росіянином

Кандидат у національну збірну України Ілля Близнюк найближчим часом може прийняти російське громадянство. Річ у тім, що з наступного сезону в російській прем’єр-лізі вводиться ліміт на легіонерів. Нині ж Близнюк, який минулий сезон провів у волгоградському «Роторі», проходить оглядини в самарських «Крыльях Советов». Щоправда, щоб закріпитися в «крилишках», Близнюку потрібно буде не лише добре проявити себе як воротарю, але й прийняти російське громадянство. Ось що відзначив з приводу подальшої долі Близнюка в «Крыльях Советов» президент клубу Герман Ткаченко: «На збір в ОАЕ разом з командою поїхав голкіпер «Ростова» Ілля Близнюк. Але це ще не означає, що він став гравцем команди. Близнюк — непоганий воротар, але проблема полягає у відсутності в нього російського громадянства. Усе буде залежати від того, як він виявить себе на зборах, і як швидко буде задоволене його прохання про одержання російського громадянства». Зазначимо, що Близнюк викликався Блохіним на один зі зборів національної команди у відбірковому турнірі до ЧС-2006, однак приїхавши з травмою, відбув за день у розташування клубу. Також додамо, що з наступного сезону в Росії вводиться ліміт на легіонерів, згідно з яким на полі в складі однієї команди може значитися не більше п’яти легіонерів. Щоправда, якщо футболіст провів більше десяти матчів за свою національну команду, то він іноземцем не вважається. Зважаючи на той факт, що в «Крыльях» виступає більше ніж десять легіонерів, то у Близнюка залишається єдиний шанс працевлаштуватися в самарській команді — стати росіянином...

Новий дубль Андрія Вороніна

Українець Андрій Воронін продовжує завзято відстоювати своє право представляти основу леверкузенського «Байєра». Видавши «на гора» низку ефектних ігор у німецькій Бундес лізі, наш форвард не заспокоївся і в зимове міжсезоння. Останнім шедевром українського нападника став матч проти голландського «Феєнорда» на турнірі у Маспаломасі. Спочатку у першому таймі за «Байєр» двічі забив Бербатов, а вже у другій половині гри своє «слово» сказав Воронін, оформивши ще один дубль леверкузенців. Відтак згадані голи втілилися у логічні 4:2.

Наказ — доопрацювати календар

Останнім часом у засобах масової інформації з’явилася низка різноманітних коментарів щодо затвердженого виконкомом ФФУ 23 грудня минулого року календаря матчів II кола 14-го чемпіонату України з футболу серед клубів вищої ліги.

За дорученням президента Федерації футболу України Григорія Суркіса цього тижня спеціалісти ФФУ та ПФЛ проводили роботу стосовно удосконалення плану-календаря. Днями відбуваються консультації з керівництвом футбольних клубів, спрямовані на створення найбільш прийнятного для всіх команд розкладу зустрічей. Наступного тижня зміни та доповнення до календаря будуть запропоновані членам ради ПФЛ та виконкому ФФУ для затвердження.

За матеріалами сайту www.champion.com.ua підготував Володимир ДЕНИСЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: