Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Стартував чемпіонат Східно-Європейської ліги

12 вересня, 2001 - 00:00

Про те, що боротьба в нинішній першості СЄХЛ буде вельми гострою, свідчать і результати інших матчів. Інша київська команда — «Беркут» — розділила очки в Новополоцьку з місцевим «Поліміром», спочатку перемігши в додатковий час — 4:3, а наступного дня поступилася з рахунком — 4:5. Ще дві гри відбулося в Латвії. «Металург» (Лієпая) — ХК «Гомель» — 3:0, 2:4. ХК «Рига» — «Керамін» (Мінськ) — 2:3, 3:3. Дев’ятий учасник чемпіонату СЄХЛ — московський МДУ вступить у боротьбу дещо пізніше.

Тренери та хокеїсти відзначають зрослий рівень конкуренції в турнірі, що, безсумнівно, сприятиме тому, щоб спонсори та рекламодавці звернули увагу на цей вид спорту. Про це сказав, зокрема, Евалд Грабовський, головний тренер ХК «Рига», в інтерв’ю «Балтійським спортивним новинам». Що стосується київських хокейних організаторів, то, на жаль, всі вади, про які вже писав «День», — відсутність афіш, слабке радіооснащення спорткомплексу — не було усунуто. І було досить неприємно спостерігати за тим, як хокеїсти «Сокола» і «Немана», котрі вишикувалися для привітання, так і не змогли почути білоруського державного гімну, що обірвався на четвертій ноті...

Можливо, присутність на недільній грі нашого спортивного міністра Валерія Цибуха трохи розбуркає хокейних функціонерів. Взагалі, ставлення до українського хокею треба міняти кардинально. Маючи в своєму розпорядженні добру школу, кваліфікованих тренерів, ми ростимо гравців досить високого рівня, але, на жаль, українські клуби не можуть запропонувати їм відповідних умов. Ось і доводиться хокеїстам роз’їжджати закордонами. А відносно непоганий виступ збірної України на останньому чемпіонаті світу ще більше стимулював цей процес. У цьому сезоні виступатимуть за кордоном воротарі Костянтин Симчук («Спартак» Москва) і Сергій Ткаченко («Салават Юлаєв» Уфа). Нападаючий Михайло Фадеєв і захисник Олег Полковников поповнили лави московського ЦСКА. А кращий бомбардир СЄХЛ минулого сезону Олег Синьков вибрав для продовження кар’єри досить екзотичну для наших уболівальників Британську лігу. І, до речі, його новий клуб «Пейслі піратес» вже цього тижня зустрінеться з командою «Данді старз», за яку виступає його одноклубник по «Беркуту» В’ячеслав Куликов. Ще три вихованці київської школи — Данило Дідковський, Юрій Наваренко та Сергій Гаркуша — добралися в пошуках кращої долі аж до Іспанії.

Сергій ЧЕРНЕНКО
Газета: 
Рубрика: