Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Супермени на подіумі

18 листопада, 2004 - 00:00
ПІД ЧАС ЗМАГАНЬ КУЛЬТУРИСТІВ / ФОТО АВТОРА

У львівському клубі «Міленіум» пройшов відкритий Чемпіонат України та Міжнародний турнір iз бодібілдингу та фітнесу «Кубок Лева-2004».

До Львова приїхали найкращі українські спортсмени та представники закордонних спортклубів: призери та чемпіони своїх країн. Серед гостей турніру були: чемпіон Естонії Отт Кейвікас та Ірану Олфама Манеш Амир Бахман. Проте тон у змаганнях задавали українці. Талліннець Отт завоював «срібло» у ваговій категорії до 95 кілограмів, а іранець Бахман у ваговій категорії до 90 кг поступився киянину Олександру Білоусу. Оскільки у Львові формувалися національні чоловіча та жіноча збірні України — приїхали найсильніші репрезентанти з найпотужніших вітчизняних центрів бодібілдингу та фітнесу. За перемогу боролися спортсмени з Києва, Дніпропетровська, Ужгорода, Львова, Одеси, Харкова, Кременчука, Вінниці, Сум та Республіки Крим.

На відміну від чоловіків, представниці прекрасної статі виборювали нагороди окремо в бодібілдингу та фітнесі. Якщо у бодібілдингу у жінок перевагу забезпечували гармонійно розвинуті м’язи, то у фітнесі судді звертали увагу ще й на гармонічність виконання спортивних композицій та її складність. Найкращі м’язи виявилися у багаторазової чемпіонки України та Європи сумчанки Ірини Петренко, яка перемогла закарпатську спортсменку Агнесу Бевко та львів’янку Наталію Вєтчиніну. У категорії фітнес не було рівної киянкам: нагороди вибороли одразу три столичнi спортсменки. Першою була Маргарита Белінська, другою — Тетяна Савицька, третьою — Наталія Назаренко.

Спочатку спортсмени визначили переможців та призерів у вагових категоріях, потім кращі змагалися за головний Кубок та звання абсолютного переможця. У змаганнях сеньйорів (ветеранів) переміг дніпропетровець Єфим Друбецький. Репрезентанти Дніпропетровська повезли додому одразу три «золота»: Владислав Мажара був кращим у найлегшій категорії до 70 кілограмів, а у суперваговиків (понад 95 кг) не було рівних минулорічному чемпіону Анатолію Кудлаю. Одесит Василь Ремізов переміг у категорії до 95 кілограмів, а киянин Віталій Гречухов у вазі до 80 кг. Господарі турніру львів’яни задовольнилися лише двома «срібними» нагородами: Дмитро Протасович — у найлегшій вазі, Андрій Кухарчук — до 90 кілограмів. Звання абсолютного переможця виборов киянин Олександр Білоус.

Євген КРАВС
Газета: 
Рубрика: