Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Світла легкість танцю

28 березня, 2000 - 00:00

З цим колективом кияни зустрінуться вперше, хоча його добре знають у Європі. Санкт-Петербурзький державний театр дитячого балету з успіхом виступив у Фінляндії та Данії, відкрив Тиждень російської культури у Німеччині. Преса відзначала, що у виставі «Пітер Пен — чарівний хлопчик» юні артисти віком від десяти до сімнадцяти років захоплюють високою майстерністю, «світлою легкістю своїх танців», а їхні костюми — яскравістю й вишуканістю. Однією із найпомітніших подій Місяця європейської культури, що проводився в Санкт-Петербурзі, стала вистава «Принцеса Хельга» (за казкою «Донька болотного короля»), здійснена театром у стилі модерн-балету на музику відомого датського композитора Себастьяна — автора п’ятьох мюзиклів та численних шлягерів.

У рідному місті талановиті діти не раз показували свої вистави на сцені Маріїнського та Александринського театрів — до речі, саме в них виготовлюються чудові костюми та декорації для дитячих балетів. Танцювали й у Москві на сцені Большого. Не відмовлялися виступати з ними навіть такі найяскравіші зірки як Майя Плісецька і Володимир Васильєв.

Успіхи дитячого балету стали можливими завдяки подвижницькій праці колишніх солістів Маріїнського театру Ірини Сафонової та Анатолія Нікіфорова. У колективі здійснюється послідовне й глибоко продумане виховання обдарованих дітей на кращих зразках класичного балету.

До Києва санкт-петербуржці приводять дві вистави: «Пітер Пен — чарівний хлопчик» І. Рогальова за казкою Дж. Баррі та «Дюймовочку» на музику композиторів К. М. Вебера та І. Байєра. проводить гастролі продюсерський центр «Сифокаре», що входить до системи Спілки композиторів України.

Гастролі розпочнуться у дні весняних шкільних канікул — 25 березня на сцені Київської оперети. Щоправда, гостям доведеться їх трохи скоротити, бо невдовзі вони мають виступати на конкурсі у Франції.

Людмила ЖИЛІНА
Газета: 
Рубрика: